пʼятниця, 04 березня 2011 17:50

Жулинський: Заява Шкляра призведе до відставки Табачника

Жулинський: Заява Шкляра призведе до відставки Табачника

Директор інституту літературознавства Микола Жулинський переконаний, що звернення письменника Василя Шкляра до президента призведе до відставки міністра освіти Дмитра Табачника.

"Вже було написано багато звернень, проведено акцій протесту. Але на них не реагував ні президент, ні прем'єр-міністр. З часом президентові стане важко тримати на посаді таку людину і це неминуче призведе до відставки Дмитра Табачника" - сказав він.

Микола Жулинський сказав, що розуміє позицію Василя Шкляра.

"Після книги Івана Драча "Прокислі щі від Табачника" кожен професійний історик засумнівається у професійності Табачника-історика. Всім добре відома його позиція та ставлення до нашої національної історії – неповага до української повстанської армії, заперечення Голодомору. Обурення нашої інтелігенції позиціями, поведінкою та діяльністю Табачника спонукає багатьох вимагати від президента звільнення його з посади", - наголосив він.

"Василь Шкляр зробив правильно. Таке рішення справедливе і відповідає суспільним настроям значної частини українського суспільства", - вважає Жулинський.

Також він підкреслив, що роман Василя Шкляра "Чорний ворон" написаний "професійно, з болем та переживанням за ту трагічну, але і горду сторінку нашої історії".

"Це роман суворої, тяжкої правди, яку треба говорити суспільству", - додав Жулинський.

Нагадаємо, 4 березня лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр звернувся до Президента України Віктора Януковича із заявою. Письменник попросив президента перенести нагородження Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника.

У той же час Шкляр заявив, що не відмовиться від премії, бо надто поважає Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Жулинський: Заява Шкляра призведе до відставки Табачника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі