понеділок, 28 травня 2018 13:49

Зірка "Нескореного" Григорій Гладій працює над виставою про репресії у радянській Росії
6

Фото: Олена Павлова

Український і канадський актор і режисер Григорій Гладій приїхав до України для роботи над виставою у столичному театрі Франка. 27 травня він відвідав церемонію відкриття Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

"Мені пропонували бути в журі фестивалю, але не складається. Вже почали репетиції вистави за романом "Очищення" фінської письменниці Софі Оксанен. Я тепер працюватиму як режисер. А гратимуть Олексій Богданович, Остап Ступка, Поліна Лазова, - розповідає Григорій Гладій. - Прем'єра вистави відбудеться у вересні в театрі Франка".

"Очищення" розповідає історію поколінь однієї родини. Перше живе у довоєнній Естонії, їхні внуки – вже у радянській Росії. Одну з сестер ґвалтують на допиті комуністи, іншу – засилають до Сибіру. За свій роман письменниця естонського походження Софі Оксанен отримала багато престижних європейських нагород, серед яких премія "Фінляндія", Рунерберга і французька Феміна.
Автор: Олена Павлова
 

Нині Григорій Гладій переважно знімається у канадських стрічках та ставить вистави у Театрі Просперо в Монреалі.

"В українському кіно хотів би ще зіграти Григорія Сковороду, але це не від мене залежить. Про мене більше пам'ятають у Росії, ніж тут. Але я відмовляюсь. Тому що війна, не на часі", - розповідає актор.

Григорій Гладій відомий за виконання головної ролі Романа Шухевича у стрічці Олеся Янчука "Нескорений". Також працював ведучим українського сезону телешоу "Форт Буаяр".
Зараз ви читаєте новину «Зірка "Нескореного" Григорій Гладій працює над виставою про репресії у радянській Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі