понеділок, 15 січня 2018 13:50

Жінка подарувала суперниці квіти з отруйною змією

17 лютого в Національній опері України відбудеться показ шедевру світової класики балет в трьох діях "Баядерка". Головні партії виконають зірки світового балету Метью Голдінг - прем'єр National Royal Ballet, Het Natіonal Ballet, Munich Staatsballet та Наталія Мацак - заслужена артистка і прима балерина Національної опери України.

"В Японії Метью Голдінга називають канадським Бредом Піттом через схожість із голлівудською зіркою. Фактура мого партнера, зовнішність і характер ідеальні для балету "Баядерка". Ця історія про воїна, тому соліст має бути гарним та мужнім чоловіком. До того ж емоційно переконливим, щоб було зрозуміло, заради чого людина йде на смерть. Ми з ним ще не танцювали, зустрінемось за кілька днів до вистави. Кожен із нас танцював "Баядерку" в різних театрах багато разів. Метью - танцівник світового рівня, і ми давно мріяли запросити його до країни. Тому це буде унікальна можливість для глядача. І перший його візит до України. Також Метью виступає як запрошений гість в Маріїнському театрі - Санкт-Петербург, Японії, Південній Кореї і на багатьох балетних фестивалях світу. Головний його плюс у тому, що він працює з багатьма колективами і відомими балетмейстерами. З таким багажем танцівник завжди цікавий, тому що нестандартний", - каже Наталія Мацак.

Автор: pinterest.com
  Метью Голдінг
Метью Голдінг

У давній Індії батькові, який погоджувався віддати доньку в ритуальні танцівниці, жерці обіцяли прихильність богів. Європейці таких дівчат при храмах називали баядерками. На основі східної легенди про кохання танцівниці й хороброго воїна 1877 року австрійський композитор Людвіг Мінкус створив балет "Баядерка". Баядерці Нікії після виступу принесли кошик з квітами. Вона радіє, бо думає, що їх прислав коханий — воїн Солор. Але з-під листя з'являється змія і жалить красуню. Це подарунок, який відправила донька Раджі. Балет закінчуеться картиною тіней.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яна Саленко станцювала сім версій "Лебединого озера"

"Мені декілька місяців тому пощастило відвідати Індію. В "Баядерці" втілена історія, культура, релігії цієї країни. Досі там існує розділення на касти. Люди приречені мати лише певне положення в суспільстві, яке успадковують від предків. Мене вразило те, що культура такої неймовірної краси має такі жорсткі правила, які неможливо змінити за будь-яких умов. Нікія пішла на непокору свідомо. Не мала права претендувати на чоловіка іншої касти. Коли людина кохає по справжньому — її неможливо чимось налякати. Вона мала віру, бо знала, що Солор її любить. Але традиції зробили їх союз неможливим. Це дуже драматична історія, в якій ніхто по-справжнього не міг зробити вибір", - каже балерина.

Автор: Сергій Старостенко
  У балеті "Баядерка" разом станцюють Наталія Мацак та Метью Голдінг
У балеті "Баядерка" разом станцюють Наталія Мацак та Метью Голдінг

Для Наталії Мацак перший виступ на сцені Національної опери відбувся саме в балеті "Баядерка".

"Мені було 18. Через два тижні, після того, як я прийшла в театр, танцювала тріо в акті тіней. Тоді в мене не було жодних вражень про цей балет. Було страшно і нервово. Хотілося станцювати якомога краще, щоб отримати квиток у майбутнє. Цього разу танцюватиму мою улюблену партію Нікії. Зараз це робота на великому досвіді вражень. Та основні частини цього балету у всьому світі лишаються незмінними. Я танцювала з різними партнерами в різних театрах. Кожен вкладав щось свое - бачення і досвід. Тому вирішили станцювати саме цей балет, а не якийсь інший", - каже Наталія Мацак.

У Палаці Україна відбувся концерт "Яна Саленко та зірки світового балету".

Зараз ви читаєте новину «Жінка подарувала суперниці квіти з отруйною змією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі