четвер, 31 березня 2011 18:47

Дружина Льовочкіна показала свої картини в Монако

  Картина із серії 'Солярний гедонізм' Олександра Клименка
Картина із серії 'Солярний гедонізм' Олександра Клименка

З 31 березня по 3 квітня в Монако проходить ярмарок сучасного мистецтва - "Art Monaco 2011". На одному зі стендів свої роботи представили чотири українських митця - Олександр Клименко, Зинаїда Лихачева (дружина глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна - ред.), Борис Єгіазарян та Володимир Зебек.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олександр Клименко.

"Це новий фестиваль, такий як "Art Basel" у Швейцарії чи "Art Miami". Здається, він проходить другий чи третій раз. У організаторів доволі серйозні амбіції. Буде багато відомих німецьких та французьких художників. Тому коли мене запросили, я погодився. Для мене важливо показати свої роботи", - сказав він.

"Відправив в Монако кілька картин із серії "Солярний гедонізм". Це такі круги, виконані в авторській техніці, якщо бачили. Пішло це від німецького художника Герхарда Ріхтера, якого я дуже люблю. Для мене важливе саме коло, тобто солярна, космічна структура. А гедонізм - це філософія насолоди, радості буття. Тобто сама назва робіт в достатній мірі описує концепцію моїх робіт, сенс дуже простий", - додав Клименко.

До Монако художник не поїде, бо в нього скінчився термін дії закордонного паспорту.

Нагадаємо, в жовтні 2009-го одна з робіт серії "Солярний гедонизм" була продано на аукціоні Phillips de Pury за 12,5 тис. фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Льовочкіна показала свої картини в Монако». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі