Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 00:32

Зеленський на Книжковому арсеналі шукав книжки з історії

Зеленський на Книжковому арсеналі шукав книжки з історії
Книжковий арсенал відвідав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський на фестивалі "Книжковий Арсенал" узяв участь у марафоні листів для бранців Кремля – #PrisonersVoice: "Листівка політв'язню з Арсеналу".

"Володимир Зеленський підписав відповідну поштівку", - зазначили в Офісі президента.

"Чудовий фестиваль. Дуже багато освітньої літератури, дитячих книжок, художньої літератури. Я цікавився виданнями на історичну тему – мені це цікаво. Я читаю зранку, десь о 5:30, коли є час. А на ніч читати не можу – швидко засинаю", – розповів Зеленський.

Президент і перша леді придбали низку видань. "Серед придбаних Володимиром Зеленським книг є майже всі переможці конкурсу "Найкращий книжковий дизайн-2021". Зокрема видання "Куди і звідки" творчої майстерні "Аґрафка", що отримало Гран прі конкурсу та перемогу у номінації "Дитяча книга"", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжковий арсенал стартував - яскраві фото з грандіозного фестивалю

Серед книг, яке придбало президентське подружжя, - "НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. (Реконструкція знищеного 1933-го року "Нарбутівського збірника")" видавництва "Родовід"; "Польоти уві сні та наяву" видання "Національного центру Олександра Довженка"; "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР" видавництва "Віват"; "Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грібаускайте" видавництва "Наш формат"; "Україна. Їжа та історія" видавництва " їzhak" за підтримки Українського інституту; "Куди і звідки" від Видавництва Старого Лева.

Видавці подарували президентському подружжю на згадку книги "Ключ" Євгена Ільїна, "Натхнення. 37 зірок" Ростислава Ріпки та інші.

Фестиваль "Книжковий Арсенал" відкрився 23 червня в українській столиці. Він триватиме до 27 червня в Мистецькому арсеналі, де впродовж п'яти днів презентуватимуть свою книжкову продукцію 145 видавництв і відбудеться майже 300 подій.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський на Книжковому арсеналі шукав книжки з історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі