субота, 14 квітня 2018 21:45

"Завжди харило знаходитись в Росії" - Олександр Ярмола

"Завжди харило знаходитись в Росії" -  Олександр Ярмола
Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua про українських гастролерах в Росії Фото: Вікіпедія

Фронтмен гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua про українських гастролерів у Росії.

"Ми гастролювали по світу і продовжуємо гастролювати. До Майдану ми бували в Росії, але це п'ять відсотків від наших гастрольних поїздок. Ми грали на альтернативних фестивалях, на фестивалях етномузики. Сказати чесно, мене завжди там харило знаходитися. Там є притомні люди і їх шкода. Бо вони там нічого не змінять. Після Майдану і початку агресії Росії ми там більше не з'являлися. Обірвали всі шоу-бізнесові зв'язки і не маємо жодного жалю", - каже Ярмола.

Що відносини між країнами погіршуються, музикант відчув, коли гурт запросили на російську радіостанцію.

"У вересні 2013-го нас покликали на тутешнє радіо, а за два місяці стався Майдан. Тоді склалося враження, наче вони нас вербували. Весь час звучав месидж, що "ми ж братній народ". Ми їм роз'яснювали, що це не так. Що ми могли би бути непоганими сусідами, якби ви почали відповідно поводитись. Коли вони відчули таку позицію, самі перестали нас запрошувати. 2015-го ми зробили спільну пісню з Андрієм Макаревичем. От його я вважаю досить притомним і непоганим громадянином тої країни. Таким самим, як був Нємцов. Але, на жаль, вони там нічого не змінять. Сама суть цієї геополітичної формації така, що вони ніколи не зміняться", - каже Олександр Ярмола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер гурту "Гайдамаки" розповів, як вплинули квоти на українську музику

Гурт "Гайдамаки" не гастролює в Росії і не радить цим займатися іншим музикантам.

"Поки не буде встановлений статус кво з кордонами України, поки вони не заберуться з Криму і Донбасу — українським артистам в Росії робити нічого. І ніяких не тільки культурних, а й дипломатичних зв'язків я би з ними не підтримував. Йде гібридна війна і вони в тому винні і як держава, і як народ, що підтримує цю агресію. Розмову можна буде почати тоді, коли відновляться кордони. Мати громадянську позицію співаку не обов'язково. Але в ситуації, коли в країні йде війна — це принципово", - каже Олександр Ярмола.

Лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщею.

Зараз ви читаєте новину «"Завжди харило знаходитись в Росії" - Олександр Ярмола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі