Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 10:49

Забуту картину Вільяма Тернера оцінюють у 20 мільйонів
5

Назва полотна - "Рибальські човни в міцний вітер" (Fishing Boats in a Stiff Breeze), його розмір - 33 на 25 сантиметрів
Фото: Фото: dailymail.co.uk
Експерти вважають, що картина "Рибальські човни..." була написана приблизно в той же час, що і одне з найвідоміших полотен Тернера "Трафальгарська битва" (1806 рік)
В. Тернер "Після Ватерлоо", 1818
В. Тернер, "Дощ, пара та швидкысть", 1844
Найдорожчим полотном Вільяма Тернера, проданим на аукціоні, вважається "Сучасний Рим - Кампо Ваччіно" (Modern Rome - Campo Vaccino, 1839)

Картина, куплена за 3,7 тисячі фунтів стерлінгів, виявилася втраченим полотном британського живописця 18-19 століття Вільяма Тернера. Про це в п'ятницю, 21 вересня, пише The Daily Mail.

Мова йде про картину олією, яку цінитель мистецтва Джонатан Уіл (Jonathan Weal) придбав вісім років тому на аукціоні в Кенті. За словами Уїла, в каталозі гіпотетичним автором картини значився саме Вільям Тернер, проте справжність полотна ставилася під сумнів, тому картину оцінили всього в 700-900 фунтів. За словами Уїла, у нього сумнівів було куди менше, тому він не побоявся підняти ставку, щоб стати володарем лота. Зараз Уіл заявляє, що його здогад виявився правильним, і полотно справді належить пензлю Тернера.

Назва полотна - "Рибальські човни в міцний вітер" (Fishing Boats in a Stiff Breeze), його розмір - 33 на 25 сантиметрів. Експерти вважають, що картина була написана приблизно в той же час, що і одне з найвідоміших полотен Тернера "Трафальгарська битва" (1806 рік).

На думку власника картини, художник зобразив човни десь між містами Рамсгейт (Ramsgate) і Бродстейрс (Broadstairs) в графстві Кент. За словами Уїла, художник подарував полотно своєму другові і духовнику - священику Генрі Скотту Тример (Henry Scott Trimmer). У 1860 році - вже після смерті священика - картина була продана, а потім кілька разів переходила з рук в руки і зрештою пропала з поля зору громадськості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові показали картини відомих художників, намальовані дітьми із кризових родин

Авторство Тернера готові підтвердити щонайменше шість експертів, серед яких - фахівець з творчості цього британського художника Селбі Уіттінгем (Selby Whittingham). У середу, 26 вересня, в картинній галереї Dulwich в Лондоні відбудеться конференція, в ході якої будуть представлені докази авторства Тернера, в числі яких - доповідь компанії Art Access and Research.

Полотно, імовірно, написане Тернером, оцінюють у 20 мільйонів фунтів стерлінгів. Чи має намір нинішній власник картини виставити її на торги, не повідомляється.

Найдорожчим полотном Вільяма Тернера, проданим на аукціоні, вважається "Сучасний Рим - Кампо Ваччіно" (Modern Rome - Campo Vaccino, 1839). У 2010 році музей Getty купив це полотно за 29,7 мільйона фунтів стерлінгів.

Вільяма Тернера вважають майстром романтичного пейзажу. Він відомий в першу чергу як аквареліст, проте писав і олією. Серед його найвідоміших робіт - "Дощ, пар і швидкість", "Поле Ватерлоо" і "Останній рейс корабля 'Відважний'".

Зараз ви читаєте новину «Забуту картину Вільяма Тернера оцінюють у 20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі