четвер, 06 жовтня 2011 17:09

Забужко не дотримала обіцянку й не прийшла на "Ніч у бібліотеці"

Забужко не дотримала обіцянку й не прийшла на "Ніч у бібліотеці"

У ніч на 29 березня у бібліотеці Києво-Могилянської академії організували "Ніч у бібліотеці" з поетичними читаннями й кінопоказами. Подію обіцяла відвідати письменниця Оксана Забужко, але так і не з'явилась.

Всього зібралося кілька сотень людей. Свої вірші читали Іван Андрусяк, Андрій Любка, Богдана Матіяш.

Випускник "Могилянки" Петро Охотін на "Ніч у бібліотеці" прийшов із дружиною. Познайомились вони в цій бібліотеці.

"Ці книжки для мене як рідні. Колись мене зловили на розпиванні алкогольних напоїв у стінах академії. Хотіли вигнати, але потім направили відпрацьовувати. Я з п'ятьма хлопцями всі ці книжки переносив зі старої бібліотеки в нову. Носили у велетенській коробці від холодильника. Тоді ще поцупив збірку японської поезії. Красти книжки – це ознака інтелігентної людини", - розказав Охотін.

Щоб пройти на вечір, треба було подарувати бібліотеці книжку. На виході стоїть детектор, який пищить, якщо повз нього пронести бібліотечну.

"Майже щодня намагаються винести книжки. Але систему не обдуриш – спрацює. Тоді блокуємо студентам читацькі квитки. Учора студентка хотіла винести книжку, я зловив. Вона сміється. І видно ж по ній, що заради розваги. По очах бачу, що в бібліотеку раз на півроку ходить, і то похіхікати. У мене досвід працювати охоронцем великий – а це як психолог. Зразу бачу, хто вчитися сюди йде, хто – на безкоштовний інтернет, а хто – в туалет", - розповів охоронець.

Прочитати детальніше як пройшла ніч у бібліотеці Києво-Могилянської академії можна у журналі "Країна" № 38 (91) за 7 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Забужко не дотримала обіцянку й не прийшла на "Ніч у бібліотеці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі