Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 16:51

За українського "Оскара" грошей не даватимуть

За українського "Оскара" грошей не даватимуть

В Україні з'явиться власна національна кінопремія – "Золота дзиґа", наша відповідь знаменитому "Оскару". Українську кіноакадемію вже заснували. Про це йдеться на її сайті.

Ініціаторами стали організатори Міжнародного одеського кінофестивалю. Премію планують вручити 20 квітня цього року в одному зі столичних готелів.

"Ідею створення національної кіноакадемії і кінопремії ми виношували давно. Безумовно, це найважливіший етап у розвитку нашої кіноіндустрії", – сказав на прес-конференції глава Держкіно Пилип Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 нових українських стрічок зібрали в одному відео

Переможців визначатимуть у 14 номінаціях - зокрема, кращий фільм, актор, режисер і оператор. З часом їх планують розширити. Єдина іменна нагорода – премія імені Юрія Іллєнка. Присуджуватиметься кращому режисерові-постановнику. Матеріальну винагороду за перемогу в номінаціях не передбачено. Всім переможцями роздаватимуть тільки статуетки - "Золоті дзиґи".

"У нас були варіанти – "Золота земля", "Золота грамота", "Золотий Назар". Але зупинилися саме на дзизі. Це найпопулярніша дитяча іграшка. Крім того, з нею пов'язано ім'я одного із засновників документального кіно – Дзиґи Вертова", – говорить президент ОМКФ і ініціатор створення кіноакадемії Вікторія Тігіпко.

До складу кіноакадемії можуть увійти всі представники кіноіндустрії, які за роки незалежності України брали участь у створенні хоча б одного повнометражного і трьох короткометражних або документальних фільмів, також кінокритики, меценати і спонсори українського кіно.

Зараз ви читаєте новину «За українського "Оскара" грошей не даватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі