середа, 06 червня 2018 10:21

За три дні до смерті Девід Бові випустив новий альбом

За три дні до смерті Девід Бові випустив новий альбом
Девід Боуї. Фото: scouts.org.uk

Його називали музикантом музикантів, він обійшов The Beatles і Radiohead в популярності. 6 червня 1964 року на британській студії Vocalion Records Девід Джонс записав свою першу пісню "Liza Jane". Через кілька років він став відомим світу як Девід Бові.

Британський рок-співак і автор пісень, продюсер, звукорежисер, художник і актор Девід Роберт Джонс народився 8 січня 1947 року в лондонському районі Брікстон. У дитинстві його називали обдарованим, цілеспрямованим хлопчиком. Навчився грати на саксофоні та гітарі; пізніше — став мультиінструменталістом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створений в космосі музичний кліп б'є рекорди за переглядами

14 січня 1966 року з'являється на публіці з ім'ям Девід Бові з групою The Lower Third на обкладинці платівки Сan't Help Thinking About Me. Він взяв псевдонім Бові на честь героя Техаської революції. Протягом п'ятдесяти років займався музичною творчістю і часто змінював імідж, тому його називають "хамелеоном рок-музики". За час кар'єри музиканта продали близько 136 млн платівок і дисків з його музикою.

Бові вдавалося зберігати власний впізнаваний стиль, успішно поєднуючи його з актуальними музичними напрямками. Бові вважається новатором, зокрема, завдяки своїм роботам 1970-х. Він мав вплив на багатьох музикантів, відомий своїм характерним голосом та інтелектуальною глибиною створених ним робіт. У Великій Британії йому вручили 9 платинових, 11 золотих і 8 срібних сертифікатів, а в Сполучених Штатах - 5 платинових і 7 золотих. 2002 року він посів 29-е місце в списку "Ста найвидатніших британців".

Помер у віці 69 років 10 січня 2016 року після 18 місяців боротьби з раком. За 3 дні до смерті вийшов новий альбом Бові Blackstar і новий відеокліп на пісню Lazarus. Прах легендарного Девіда Бові поховали у секретному місці, про яке знає лише його вдова і діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитинстві Девід Бові був скаутом

1 березня 2016 року в Нью-Йоркському Карнегі-холі відбувся концерт на честь Девіда Бові. Про шоу було оголошено ще до смерті музиканта. Після того, як стало відомо, що Бові помер від раку, організатори вирішили провести цей концерт в пам'ять про співака. Серед музикантів, які виступили на заході, були гурти The Flaming Lips і Pixies, співачки Деббі Харрі і Сінді Лопер, колишній фронтмен гурту R.E.M. Майкл Стайп, а також Джейкоб Ділан.

Перший в історії музичний відеокліп, створений в космосі вже зібрав майже 5 мільйонів переглядів на YouTube за два дні. Гедфілд, як і його гітара, були в невагомості у відсіках МКС, а в ілюмінатори видно космічний простір і далека Земля. Командир експедиції Кріс Гедфілд виконав популярний хіт Девіда Бові Space Oddity на борту МКС.

Зараз ви читаєте новину «За три дні до смерті Девід Бові випустив новий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі