Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2016 15:37

За мотивами "Катерини" Шевченка знімуть серіал

У селі Шуляки на Черкащині знімають серіал за мотивами поеми Тараса Шевченка "Катерина".

Про це повідомляє 1plus1.ua

 

Серіал складатиметься з 4-х серій. Буде адаптований до сучасних українських реалій. Автор ідеї і сценарію Андрій Кокотюха розповів, як у серіалі переосмислили визначення москаль, що вживається у класичнй поемі:

"За часів Тараса Шевченка "москалями" називали військовослужбовців царської армії, а "віддати в москалі" - мало значення "забрати в солдати". У більш широкому значенні "москаль" - це була свого роду чужа людина, яка виходила за рамки певного соціального середовища. І фраза "кохайтеся чорнобриві, та не з москалями" означає – живіть розмірено, у своєму соціальному середовищі, не порушуючи його рамок, наприклад, як жили батьки Катерини. А сама ж Катерина не побоялася помилитися і вийти за рамки свого соціального кола і закохатися в ту людину, до якої линуло її серце."

Режисером став Андрій Тимченко, а у головних ролях зіграють Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв.

За сюжетом у сім'ї консервативних педагогів підростає донька Катерина. У село приїздить столична знімальна група. Катерина нестримно закохується у відомого актора Олексія Красильникова.

Автори проекту стверджують, що на глядачів чекає незвична інтерпретація класичного сюжету, яка змусить замислитися про разючий контраст у цінностях мешканців столиці та провінції, у людей з різних країн.

Мелодраматичну історію сучасної Катерини можна буде побачити на каналі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зняли свою версію всесвітньовідомого серіалу

Зараз ви читаєте новину «За мотивами "Катерини" Шевченка знімуть серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі