середа, 09 квітня 2014 10:36

За $ 5 тисяч в Лондоні купили українську картину присвячену Майдану
2

Назар Білик "Прояв"
Роман Мінін "Нагорода за мовчання"

На торгах в Лондоні продали роботи двох українців - мультижанрового художника Романа Мініна і скульптора Назара Білика. Весняний аукціон сучасного мистецтва "Phillips - Under the Influence" відбувся 8 квітня.

Чорно-біла графіка Мініна "Нагорода за мовчання" (2014), продана за $5150 була створена як посвята політичним подіям в Україні, які поляризували суспільство з різних полюсів крайніх точок зору.

"Все, що відбувається не однозначно, нам необхідно поспішати зрозуміти один одного, прагнути розширювати свій світогляд, а не звужувати його, поспішати почути один одного поки не пізно. Нехай нагородою за мовчання буде шанс знову прийняти один одного такими, якими ми є і повернути взаємну повагу і любов" - коментує художник.

Пластичну інсталяцію "Прояв" (2010, №4 в серії з 10) Назара Білика придбали за $8250. Ця скульптурна композиція вже не вперше представлена на Phillips - у грудні 2013 іншу версію з цієї серії продали за $11800.

Всього квітневі торги Under the Influence зібрали $2,650 млн. найдорожчим лотом стала картина молодої зірки британського мистецтва Дена Риза. За його Живопис Артекс, що імітує в живописній техніці популярний у Великобританії 1970-х рр. декоративний тренд рельєфного оформлення стель, покупець віддав $93400.

Також, серед топ-лотів - стенсіл Бенксі "Лондон, Нью-Йорк, Брістоль" (Важка Артилерія) - $83000, робота "Без назви" (4 сезони) самого відомого живописця Монако Філіпа Пастора - $78850 і Джекі - шоколадний портрет "Джекі Кеннеді" Віка Муніса - $78850.

Зараз ви читаєте новину «За $ 5 тисяч в Лондоні купили українську картину присвячену Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі