Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2013 00:15

З 15 квітня українці їздитимуть за зміненими ПДР

З 15 квітня українці їздитимуть за зміненими ПДР
Фото: mydim.ua

З 15 квітня поточного року в Україні почнуть діяти нові правила дорожнього руху, повідомляє НБН.

У першу чергу зміни стосуватимуться застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. За новими правилами дорожні знаки мають перевагу над дорожньою розміткою.

Крім того, вводяться нові терміни: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник", "удосконалене покриття".

Для зниження ризику виникнення ДТП на заміських дорогах ПДР доповнені новою вимогою - у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов'язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з ввімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові ПДР визначають пріоритет дорожнього знаку над розміткою - правозахисник

Передбачено також посилення вимог до проїзду повз транспортні засоби з розпізнавальним знаком "Діти". Водії, що рухаються по суміжній смузі, повинні зменшити швидкість, а в разі необхідності - зупинитися для запобігання наїзду на дітей, що виходять з автобуса.

Згідно нової редакції ПДР, до білої і жовтої дорожньої розмітки додасться розмітка синього (місця паркування на проїжджій частині) та помаранчевого кольору (тимчасова розмітка).

Крім цього, буде введено ряд нових дорожніх знаків, наприклад, "Пункт зупинки трамвая", "Кінець пункту зупинки трамвая", "Культова споруда", "Промислова зона", "Фото-, відеофіксація порушень".

У нових ПДР також змінили поняття темного часу доби. Тепер це "частина доби від заходу до сходу сонця". Раніше було передбачено, що це період від кінця вечірніх сутінків (30 хвилин після заходу) і до початку ранкових сутінків (30 хвилин до сходу).

Зараз ви читаєте новину «З 15 квітня українці їздитимуть за зміненими ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути