середа, 08 вересня 2021 20:10

Обрали директора Мистецького арсеналу: чим завершився скандальний конкурс

Обрали директора Мистецького арсеналу: чим завершився скандальний конкурс
Олеся Островська-Люта вдруге очолила Мистецький арсенал. Фото: theukrainians

У конкурсі на посаду директора Мистецького арсеналу перемогла його теперішня керівниця Олеся Островська-Люта.

Конкурсна комісія переобрала її на цю посаду вдруге й одноголосно. Про це інформує Главком.

Михайло Кулиняк, міністр культури часів Януковича, якого вважали основним конкурентом Островської-Лютої, в останній момент не з'явився на відбір. Причиною неявки Кулиняк назвав хворобу.

У підсумку, Островська-Люта отримала всі дев'ять голосів. Інші кандидати жодного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який шлях ми пройшли за 30 років — масштабна виставка фотографії у Мистецькому арсналі

Під час презентації своєї програми, Островська-Люта сказала, що місія Мистецького арсеналу – ставати інклюзивним і вільним середовищем.

За її словами, у Мистецькому арсналі потрібно вивчати культурну спадщину, розвивати різноплановий освітній компонент, інтегрувати різні культурні практики.

Основні напрямки, які планує розвивати Островська-Люта: музейна та освітня робота, література та книжкова справа, сучасне мистецтво, театр.

Дивіться також: Олеся Островська-Люта у програмі інтерв'ю "БОЧКА. Розмова по-українськи" на YouТube-каналі Gazeta.ua

Олеся Островська-Люта народилася 5 серпня 1978 року у Львові. Навчалася у Києво-Могилянській академії. З 2014 року була першою заступницею міністра культури Євгена Нищука.

У липні 2016 року Островська-Люта перемогла у конкурсі на посаду директора комплексу Мистецький арсенал. Як свою програму вона запропонувала перетворити Мистецький арсенал на креативний кластер, що складатиметься із мистецьких лабораторій –літературної, театральної, музичної та освітньої.

Мистецький арсенал — пам'ятка історії та архітектури XVIII cт. Нині це одна з найважливіших культурних інституцій України, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва. Місія Мистецького арсеналу – сприяти модернізації українського суспільства та інтеграції України до світового контексту, спираючись на ціннісний потенціал культури. Площа Арсеналу сягає 24 000 м².

Конкурс на посаду директора арсеналу оголосили 14 травня 2021 року. Переможця мали оголосити до 14 липня.

23 червня Державне управління справами з другої спроби сформувало конкурсну комісію. 24 червня провели перше засідання, де розглянули резюме кандидатів.

6 липня комісія вже обирала директора комплексу. Переможця не обрали і призначили повторний конкурс.

Деякі претенденти і члени комісії заявили про фальсифікації та конфлікт інтересів з боку голови конкурсної комісії.

Зараз ви читаєте новину «Обрали директора Мистецького арсеналу: чим завершився скандальний конкурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі