неділя, 17 квітня 2011 20:44

Вольнова заради Подерв'янського оголила груди
32

Фото: Фото: Тарас Подолян

Вчора у столичному кінотеатрі "Кінопанорама" відбулась прем'єра п'єси "Павлік Морозов" за однойменним твором Леся Подерв'янського. За п'ять днів до вистави всі квитки розкупили.

Епічну трагедію "Павлік Морозов" Подерв'янський написав 1993-го. У ній переплітаються антична і радянська міфологія. Дія твору відбувається у сибірській тайзі під час Другої світової війни. Павлік Морозов не тільки вбиває своїх батьків, виступає проти фашистів, а й зазіхає скинути з трону богів Олімпу.

У авторському виконанні твір триває 45 хвилин, п'єса продовжувалась годину сорок. Поставив п'єсу український режисер Андрій Крітенко. Він вже більше 15 років живе у Штутгарді. 1993-го у Театрі юного глядача вони з Подерв'янським (він був сценографом) поставили виставу "Оргія" за твором Лесі Українки. За неї з театру його звільнили, а постановка отримала "Київську пектораль".

Головну роль Павліка Морозова зіграв молодий актор Євген Капорін.

"Спочатку на роль Павліка затвердили Олександра Новиченкова з "Театру на Подолі", Віталій Малахов відпустив його під своє чесне слово, яке забрав назад разом з актором. Капорін — молодець, добре грає", - розказав Подерв'янський.

Найбільше глядачів цікавило, як телеведучий Микола Вересень зможе говорити нецензурною лексикою зі сцени. Він зіграв Генерала Власова, "фашистського перевертня i таємного агента Канарiса".

Ті, хто брав участь у репетиціях, казали, що матюкався він якраз найбільше серед акторів і найбільше хвилювався, бо це перша його роль у театрі. Під час його монологів глядачі тричі заходилися оплесками.

Для постановки Подерв'янський додав у п'єсу нового персонажа — бога смерті Танатоса. Його зіграв Андрій Середа, лідер гурту "Кому вниз". Також він заспівав декілька пісень.

Художником по костюмам виступила 32-річна донька Подерв'янського Анастасія. Світлана Вольнова зіграла "кровожерну, підступну і хтиву міфологічну потвору з пазурами". Її героїня з'являлась тільки на екрані, сама Вольнова сиділа у залі. На колінах у неї розташувався молодий хлопчик.

О 19.00 до дверей "Кінопанорами" постелили червону доріжку. На порозі друзів та знайомих зустрічала дружина Подерв'янського Марія Ганженко. На виставу також прийшли екс-міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, "нунсівець" Олесь Доній, нардеп Олег Ляшко, телеведучий Роман Чайка.

"Це перша вистава, на яку я прийшов без дітей, бо буде багато нецензурщини. Для мене Подерв'янський означає мою молодість, студентські роки. Те, що Лесь нарешті вийшов на новий рівень: тепер його твори не тільки переказують одне одному на кухні, а й показують на великій сцені, дуже добре. Українська культура має бути різноманітною", - сказав Павленко.

Подерв'янський та Крітенко слідкували за виставою з балкону. Персонажі з'являлись не із-за куліс, а з додаткових дверей й проходили через весь глядацький зал, чим ще більше радували присутніх.

Дві дівчини, які грали повій, вийшли у червоній та чорній спідній білизні, а під час монологу Вольнової на величезному екрані показували її груди.

"До вистави казала, що груди зіграла дублерка, щоб підігріти ажіотаж публіки. Але насправді — то все моє. Ніколи не знімалась ню, але заради Подерв'янського можна все зробити", - сказала Вольнова. Вона прийшла у червоній пишній сукні, на голові мала велику білу перуку. Вольнова не знає української, бо виросла у Санкт-Петербурзі, тому її монолог вийшов з прибалтійським акцентом. Глядачі зазначили, що вимова Вольнової дуже нагадувала, як розмовляє прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Дуже сподобалась вистава, яскраві образи й прекрасна режисура. Лесь розвінчує думку інтелігентів, що українська мова не містить нецензурної лексики. Його герої говорять живою мовою, якою більшість користується у звичайному житті", - сказав Олесь Доній.

По закінченню глядачі протягом 5 хвилин аплодували стоячи. Викликали на біс Подерв'янського. Він з'явився на сцені у чорній сорочці й джинсах. Після вистави автори до публіки не вийшли. Всього планують показати 10 вистав. Наступна запланована на 30 квітня. Ціна квитків від 200 до 800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вольнова заради Подерв'янського оголила груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі