Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 12:26

Навколо фільму про Анну Київську здійнявся скандал

Навколо фільму про Анну Київську здійнявся скандал
Фільм про королеву Франції Анну Київську зніматиме Kinorob. Фото - facebook

Голову Держкіно Пилипа Іллєнка попросили розібратися з непорозумінням довкола майбутнього фільму "Анна Київська" Іва Анжело. Картина стане спільною французько-українською роботою.
У офіційному зверненні українські журналісти зазначили, що сумніваються у компетентності сценаристки Жаклін Доксуа. Її обрали на конкурсі в червні 2017-го. Доксуа є авторкою книжки "Анна Київська - королева Франції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який український фільм 2017 року глядачі назвуть найкращим

"Книжка вийшла під редакцією відомого українофоба, голови редакційної ради газети "Русская мысль" Віктора Лупана, - написали у зверненні. - На сторінках своєї газети Лупан демонструє відверто антиукраїнські погляди. З перших і до останніх рядків Жаклін Доксуа послідовно втілює й без того поширене у французькій історичній літературі суто російське бачення постаті королеви Анни. Книжка не містить жодних згадок про Україну. Вона починається попередженням, що "задля ясності викладу державам надані сучасні назви: Росія та Франція".
Зйомки фільму заплановані на літо-осінь 2018-го. В широкий прокат кіно планують випустити 2019 року. Розповість про роль королеви Франції Анни Ярославни у державотворенні. Також про стосунки королеви з чоловіком Генріхом І.

"Наявність національного кіно дозволяє Україні бути на культурній мапі світу, - каже продюсер Ігор Савиченко. - Наші фільми щороку представлені на фестивалях класу "А" (найпрестижніші кінофестивалі з неспеціалізованим за жанрами конкурсом, акредитовані в Міжнародній федерації асоціацій кінопродюсерів. – Gazeta.ua). У Канни поки що потрапило тільки "Плем'я" Мирослава Слабошпицького. Не в основному конкурсі, але картина отримала три призи для дебютантів. Українці можуть знімати спільні стрічки не з Росією, а з Польщею, Словаччиною, Німеччиною, Францією. Копродукція означає, що твій фільм покажуть у тих країнах. Матимемо доступ до великих ринків".

Зараз ви читаєте новину «Навколо фільму про Анну Київську здійнявся скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі