четвер, 24 травня 2012 11:58

У другому півфіналі Євробачення виступлять переможці останніх років

У другому півфіналі Євробачення виступлять переможці останніх років
За підсумками двох півфіналів буде визначена двадцятка фіналістів. Фото: ru.euronews.com

Переможці "Євробачення" останніх п'яти років виступлять у другому півфіналі конкурсу, який пройде в столиці Азербайджану на сцені комплексу Baku Crystal Hall сьогодні увечері.

Під час першої репетиції другого півфіналу, яка відбулася напередодні шоу, з'ясувалося, що в ньому виступить All Star Band, в якій об'єдналися сербська співачка Марія Шерифович, російський співак Діма Білан, норвежець білоруського походження Олександр Рибак, німкеня Лєна Майєр, а також дует Ell & Nikki, завдяки перемозі яких в минулому році нинішній конкурс вперше проходить в Азербайджані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надія, як кажуть, помирає остання" — Ліхута про шанси Гайтани на "Євробаченні"

На репетиції кожен з артистів виконав по шматочку своєї переможної пісні, а в завершенні виступу вони хором заспівали композицію Waterloo, яка принесла перемогу на "Євробаченні" легендарній шведській групи ABBA в 1974 році. Правда, Білан в загальному хорі не брав, а лише пританцьовував, - можливо, ще просто не вивчив слова.

Акомпанувати й підтанцьовувати артистам будуть музиканти в народних костюмах. Вони гратимуть на національних азербайджанських інструментах - тар, кеманча, нагару, саз і балабан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці в спідницях - це те, що треба для молоді" - Арфуш про номер Гайтани

Перші генеральні репетиції провели і другі півфіналісти - Желько Йоксимович з Сербії, македонка Каліопі, Джоан Франка з Нідерландів, мальтієць Курт Каллея, білоруська група Litesound, Філіпа Соза з Португалії, Софія Маринова з Болгарії, Єва Бото зі Словенії, хорватка Ніна Бадріч, шведка Лорін , Анрі Джохадзе з Грузії, турок Джан Бономо, естонець Отт Лепланд, Макс Джейсон Мей зі Словаччини, норвезький співак Туджі, MayaSar з Боснії та Герцеговини, Джонні Монтеллі з Литви, а також Гайтана, яка представляє Україну.

За підсумками двох півфіналів буде визначена двадцятка фіналістів. Крім того, у фінальному шоу на сцену Baku Crystal Hall в суботу вийдуть учасники, які представляють країни "Великої п'ятірки" - Німеччину, Іспанію, Великобританію, Францію та Італію, і виконавиця з Азербайджану. Переможців конкурсу оберуть за допомогою професійного журі та глядацького голосування.

Зараз ви читаєте новину «У другому півфіналі Євробачення виступлять переможці останніх років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі