вівторок, 03 вересня 2019 21:45

Вийшов український постер фільму про Голодомор

Автор: Фото надано Алісою Калюжною
  Джеймс Нортон і Ванесса Кірбі зіграли центральні ролі у фільмі "Ціна правди" про Голодомор 1932-1933 років. Стрічка вийде в український прокат 28 листопада
Джеймс Нортон і Ванесса Кірбі зіграли центральні ролі у фільмі "Ціна правди" про Голодомор 1932-1933 років. Стрічка вийде в український прокат 28 листопада

Представили український постер історичної драми "Ціна правди" про Голодомор 1932-1933 років. Фільм спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії зняла польська режисерка Аґнєшка Голланд.

1933 рік, валлійський журналіст Гарет Джонс приїхав у СРСР. Розслідує злочини сталінського режиму, зокрема штучний голод в Україні. Більшість представників західної преси в той час замовчували правду про трагедію українського народу, за сюжетом.

На постері зображені головні герої фільму - Гарет Джонс у виконанні англійського актора Джеймса Нортона та американська журналістка Ада Брукс, яку втілила Ванесса Кірбі.

"Поки я не побачила сценарій, нічого не знала про Гарета Джонса, - каже режисерка Аґнєшка Голланд. - Але його історія захопила мене, і я зрозуміла, що повинна її розказати. Голодомор 1932-1933 років - один із найбільших злочинів проти людства XX століття. Жертви й досі волають про справедливість. А Гарет Джонс - надзвичайно цікава особистість. Молодий освічений журналіст, трішки наївний і дуже хоробрий. Історія порушує важливі питання. Яке значення для нас має вільна преса? Чому пропаганда надто легко поширюється у світі? На жаль, проблема корумпованості засобів масової інформації стає актуальнішою. Та ми знаємо, що демократія не може існувати без свободи слова".

Світова прем'єра "Ціни правди" відбулася 10 лютого в основному конкурсі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Права на показ стрічки придбали Північна Америка, Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Іспанія, Португалія, Греція, Болгарія, Індія.

Картина потрапила до лонг-листа Премії Європейської кіноакадемії. Номінантів оголосять 9 листопада.

"Ціна правди" вийде в український прокат 28 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм дає надію перемогти Росію

Усього до лонг-листа Премії Європейської кіноакадемії ввійшло 46 фільмів. Серед них - драма "Додому" режисера Нарімана Алієва, яка представлятиме Україну на "Оскарі".

Зараз ви читаєте новину «Вийшов український постер фільму про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі