Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 13:00

Вийшла українська відеогра про постапокаліптичну Росію

Автор: wall.alphacoders.com
  Відеогра Metro Exodus від української компанії 4A Games вийшла на персональних комп'ютерах і гральних консолях
Відеогра Metro Exodus від української компанії 4A Games вийшла на персональних комп'ютерах і гральних консолях

Вийшла відеогра Metro Exodus, дія якої відбувається у постапокаліптичній Росії. Розробником проекту є українська ігрова компанія 4A Games. Видавцем стала німецька компанія Deep Silver.

2035 рік. Унаслідок ядерної війни 2013-го світ лежить у руїнах. Головний герой Артем разом із групою рейнджерів ордену "Спарта" покидає метрополітен Москви та вирушає в подорож. На модифікованому паротягу "Аврора" їде далеко на схід шукати нове місце для життя на території колишньої Росії, за сюжетом.

Metro Exodus є шутером від першої особи з елементами стелсу і хорору. Гравець мусить виживати в небезпечному світі, де йому доводиться боротися з мутованими істотами та вороже налаштованими людьми. Має арсенал вогнепальної та іншої зброї, яку можна покращувати. У грі є як лінійні рівні, так і відкриті локації. Також є динамічна система погоди, цикл дня й ночі, зміна пір року протягом розвитку історії.

"Мetro Exodus - найкраща українська гра на сьогодні, - каже ігровий критик Олег Куліков. - 4А Games провела колосальну роботу над ігровим світом та цілою купою історій, закладених у нього. Нагально рекомендую за першої ж нагоди не мчати вперед, а слухати всі діалоги та дивитися всі сценки до кінця. Приємно потішила їхня тривалість - там напаковані доволі цікаві розмови-ситуації, які можуть тривати по кілька хвилин".

Відеогра, заснована на серії книжок російського письменника Дмитра Глуховського, вийшла на персональних комп'ютерах і гральних консолях PlayStation 4 та Xbox One.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер відеогри про Чорнобиль

Компанію 4A Games заснували 2005 року в Києві. Нині студія розташована на Мальті. Креативний директор - Андрій Прохоров. Metro Exodus є продовженням відеоігор Metro 2033 (2010 року) та Metro: Last Light (2013 року).

Зараз ви читаєте новину «Вийшла українська відеогра про постапокаліптичну Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі