пʼятниця, 31 жовтня 2014 14:00

Вийшла книга Facebook-постів про історію Євромайдану

Вийшла книга Facebook-постів про історію Євромайдану

Друком вийшла книга "Fантомная боль #maidan", до якої увійшли пости у соціальній мережі з листопада 2013 по червень 2014 року, присвячені соціально-політичним зрушенням в України та Революції Гідності. Про це повідомляє Cultprostir.

Авторами проекту стали активні учасники Майдану Анастасія Савицька та Андрій Миргородський, видання вийшло за підтримки волонтера Євромайдану Гліба Лірника. Книгу присвячено людям України. Вона складається з 6 розділів: "Михайлівська площа", "Надто мирний протест", "Перші смерті", "Будь ласка, не треба більше крові", "Посттравматичний синдром", "Фантомний біль". При оформленні використано фотографії з місця подій.

Про книгу "Fантомная боль #maidan" та реакцію на неї Cultprostir розповіла Анастасія Савицька: "Ідея створення книги з'явилась раптово. Мій друг Андрій Миргородський брав участь у створенні фотоальбому про події на Майдані, і вирішив розбавити фото текстами з Facebook. У цьому попросив моєї допомоги. Я почала збирати матеріал і захопилась настільки, що назбирала на книгу, але до неї увійшло далеко не все, що хотілося б. Певної миті я зрозуміла, що не хочу віддавати все це комусь іншому, бо кожна публікація, кожен пост є для мене надзвичайно дорогим. Тексти я збирала два місяці, приділяючи цьому весь свій вільний час. Можна сказати, що відтепер ми маємо матеріальне втіленні революції, яка сталася у Facebook. Продаж книги йде дуже активно. Це надзвичайно приємно для мене як автора. Що стосується відгуків читачів, то люди у більшості випадків кажуть, що поки не можуть прочитати книгу – надто живими і болючими є спогади".

Наклад видання склав 3000 примірників. Гроші, отримані від продажу книги, підуть на придбання тренажера-вертикалізатора для Київського військового госпіталю, в якому проходять реабілітацію військовослужбовці, поранені у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла книга Facebook-постів про історію Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі