пʼятниця, 09 листопада 2018 19:30

Відтворять загублену музику до п'єси Леся Курбаса

Відтворять загублену музику до п'єси Леся Курбаса
Відтворять втрачену музичну партитуру до вистави "Газ" драматурга Леся Курбаса. Фото: Zik

На Мистецькому Арсеналі відтворять втрачену музичну партитуру до вистави "Газ" драматурга Леся Курбаса.

Відтворенням займаються Nova Opera та композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко. На виставці вони продемонструють перфоманс "Курбас: Нові світи", передає "Громадське".

Вистава "Ґаз" створена Лесем Курбасом у 1923 році. В ній автор вдався до практики театру метафори та високих образних узагальнень, категорій, притаманних європейському театрального процесу початку ХХ ст. Сценографію до вистави створив Вадим Меллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри української молодіжної комедії "Давай танцюй"

"Це експресіоністична багатопланова конструкція, що втілювала образ машинізованого світу, де людина перетворюється на маленький гвинтик", - повідомляють організатори постановки.

Партитура музики композитора Анатолія Буцького не збереглася до наших днів, але є багато описів її звучання.

У межах спільного проекту з Nova Opera Мистецький арсенал відтворить втрачену музичну партитуру 1923 року.

2015-го в київському "Молодому театрі" режисер Станіслав Жирков поставив виставу "Сталкери" за п'єсою "На початку і наприкінці часів". Також постановки за мотивами п'єси робили у драматичному театрі імені Лесі Українки, Театрі імені Мосради (Москва). Сценічні читання проводили на ІV Міжнародного фестивалю сучасної драматургії "Драма.UA" та у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса.

Зараз ви читаєте новину «Відтворять загублену музику до п'єси Леся Курбаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі