вівторок, 16 квітня 2019 16:12

Відновити Нотр-Дам допоможе відеогра

Автор: alphacoders.com
  У відеогрі Assassin's Creed Unity є детальна комп'ютерна модель Собору Паризької Богоматері. Може допомогти реставраторам відновити споруду після пожежі
У відеогрі Assassin's Creed Unity є детальна комп'ютерна модель Собору Паризької Богоматері. Може допомогти реставраторам відновити споруду після пожежі

Відеогра Assassin's Creed Unity французької компанії Ubisoft може допомогти відновити собор Паризької Богоматері після пожежі. У творі є детальна комп'ютерна модель споруди, яку розробила дизайнерка рівнів Каролін Мьюсс. Про це повідомляє портал Houston Chronicle.

Під час розроблення Assassin's Creed Unity компанія Ubisoft намагалася якнайточніше відтворити французьку архітектуру. Дизайнерка Каролін Мьюсс протягом 2 років вивчала Нотр-Дам і створювала модель собору для гри. Тепер її цифрова копія пам'ятки може стати у нагоді реставраторам, припускають користувачі мережі.

Віртуальний собор Паризької Богоматері — найбільша споруда у грі, дія якої відбувається в Парижі під час Великої французької революції 1789-1799-х. Каролін Мьюсс спиралася на фотографії та історичні документи й відтворювала версію собору, яка існувала у XVIII ст. Гравець може як роздивитися будівлю ззовні й залізти на неї, так і побувати усередині.

Відеогра Assassinʼs Creed Unity вийшла 2014-го на персональних комп'ютерах і гральних консолях PlayStation 4 і Xbox One.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші фото зсередини Нотр-Даму після пожежі

Пожежа у Нотр-Дамі спалахнула увечері 15 квітня. Займання сталося близько 19:50 за київським часом. Вогонь поширювався на верхніх рівнях собору. Офіційно причини займання поки не встановлені. За попередньою версією, джерелом займання могли стати дерев'яні риштування, встановлені під час реставрації будівлі собору. Вогнем зруйновано верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі собору, також сильно постраждали вітражі. Унаслідок обвалу покрівлі в одному місці пробито велику діру у стелі.

Зараз ви читаєте новину «Відновити Нотр-Дам допоможе відеогра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі