четвер, 13 травня 2021 17:26

Відкриють музей Івана Марчука

Відкриють музей Івана Марчука
12 травня українському художнику Івану Марчуку виповнилося 85 років. 2007 року він потрапив до британського рейтингу 100 геніїв сучасності. Фото: Тарас Подолян

У Києві відкриють персональний музей народного художника України, лауреата премії Шевченка Івана Марчука.

"Переконаний, що найкращою пошаною талантові видатного художника має стати персональний музей Івана Марчука в Києві. Міська влада знайшла в історичній частині столиці приміщення для облаштування музею й після отримання колекції робіт від митця ми готові розпочати відповідні роботи", – повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Facebook.

Доробок митця налічує приблизно 5000 творів. Він провів понад 150 персональних і майже 50 колективних виставок.

Раніше в численних інтерв'ю Іван Марчук говорив про бажання відкрити свій музей у Києві. У квітні 2005 року тодішній президент Віктор Ющенко підписав розпорядження про створення "Культурного центру художника Івана Марчука". У вересні відбулася урочиста церемонія закладання першого каменя у фундамент майбутньої будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я одержимий і ненаситний. Живу без вихідних": художнику Івану Марчуку - 85 років

85-річний Іван Марчук – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член наукової ради Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі. У радянські часи довго не міг офіційно виставляти свої твори й зазнавав утисків і переслідувань із боку КДБ. 2007 року він потрапив до британського рейтингу 100 геніїв сучасності.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють музей Івана Марчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі