понеділок, 11 травня 2020 12:57

Відклали прем'єру одного з найдорожчих українських блокбастерів

Автор: facebook.com/OleksaDovbushMovie
  Актор Сергій Стрельніков грає головну роль у фільмі "Довбуш" Олеся Саніна. Через пандемію стрічка не вийде у прокат цього року, як було заплановано
Актор Сергій Стрельніков грає головну роль у фільмі "Довбуш" Олеся Саніна. Через пандемію стрічка не вийде у прокат цього року, як було заплановано

Прем'єру одного з найдорожчих українських фільмів, історичної драми "Довбуш" режисера Олеся Саніна відклали на невизначений термін. Була запланована на 10 листопада 2020 року.

Через пандемію коронавірусу робота над стрічкою призупинилась, повідомляє "Історична правда".

Дія картини відбувається в першій половині XVIII ст. в Карпатських горах. Головний герой - ватажок опришків Олекса Довбуш.

"Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?" - інтригує анонс.

"Планували закінчити "Довбуша" в цьому році, - каже Санін. - Через пандемію, як і у всіх, змінюються плани. Фінансування від держави більше не очікується, на закінчення проєкту плануються кошти продюсерські - інвесторів, рекламні, попередні продажі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скелі Довбуша: показали захопливі фото кам'яного лабіринту у Карпатах

За словами режисера, очікуваний фінальний бюджет фільму становить приблизно 100 млн грн. "Довбуш" зорієнтований переважно на національний ринок, але ведуться переговори і з закордонними партнерами.

"До проєкту є інтерес іноземних компаній, - продовжує Санін. - У стрічці знімаються Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський - дебют, Даша Плахтій. І поляки Агата Бузек і Матеуш Костюкевич. Можливий вихід картини або її розширеної версії на міжнародних стрімінгових платформах. Ми над цим працюємо".

Зйомки фільму стартували в серпні 2018-го. Фільмували в Карпатах - у селі Буковець, на озері Синевір, у гірському масиві Чорногора та на горі Стіг, на Писаному камені та в багряному лісі.

2017 року проєкт стрічки "Довбуш" переміг у 10-му конкурсному відборі Держкіно в секції ігрових тематичних фільмів "Велич українського духу на прикладах легендарних героїв народного фольклору". Заявлена загальна вартість виробництва становила 86 млн грн. Державна фінансова підтримка - 65 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Відклали прем'єру одного з найдорожчих українських блокбастерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі