пʼятниця, 02 червня 2017 20:30

"Виділи кусок сала" — Анатолій Паламаренко розповів про свої концерти

"Виділи кусок сала" — Анатолій Паламаренко розповів про свої концерти
Майстер художнього слова Анатолій Паламаренко відсвяткував 70-річчя творчої діяльності, фото: Сергій Старостенко

Майстер художнього слова Анатолій Паламаренко відсвяткував 70-річчя творчої діяльності. Вперше він вийшов на сцену у 8 років.

"Був 1947 рік. До дня народження Миколи Гоголя в школі загадали вивчити уривок з "Тарас Бульби" про "товарищество". На роль Бульби підійшов ідеально: був невисоким, але повненьким хлопчиком. Вийшов на сцену. Тільки сказав: "Хочется мне вам сказать, панове, что такое есть наше товарищество", як у залі всі затихли, щоб мене послухати. Тоді з'явилося бажання стати артистом".

Про це Анатолій Паламаренко розповів в інтерв'ю журналу "Країна".

"У третьому класі почав виступати в агіткультбригадах будинку культури. Давали концерти для людей, які працювали у корівниках та свинарниках. Коли їхали на черговий виступ, голова колгоспу дзвонив комірникові: "Артисти у нас виступатимуть. Виділи кусок сала, трохи олії, хліба і пригости!". В ті часи це була велика винагорода", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В окулярах — то вже не артіст"

Анатолій Паламаренко народився у селі Макарів поблизу Києва в родині колгоспників. Був четвертою дитиною у родині. Закінчив Київський театральний інститут ім Карпенка-Карого. Працював у Хмельницькому театрі ім Михайла Старицького. 1962 року став артистом Київської філармонії.

"У Хмельницькому театрі грав Оверка у виставі "Фараони". Повезли її на гастролі в Івано-Франківськ. Загримувався, вдягнув костюм і чоботи. За хвилину до виходу на сцену, щось зашаруділо між ступнею і п'яткою. Скинув чобіт, а там — миша. Виявилося, причаїлася там, а по ній майже півгодини топтався", - пригадав артист.

Більше спогадів Анатолія Паламаренко читайте у свідому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Виділи кусок сала" — Анатолій Паламаренко розповів про свої концерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі