понеділок, 15 лютого 2010 10:18

Від старості помер відомий англійський автор детективів

Від старості помер відомий англійський автор детективів

Відомий англійський письменник Дік Френсіс (справжнє ім"я Річард Стенлі Френсіс) помер у віці 89 років.

Френсіс був майстром детективного жанру. Він написав 42 романи, дія яких пов"язана зі світом кінного спорту.

Френсіс, який народився в 1920 році, почав свою кар"єру як жокей на скачках, під час Другої світової війни служив льотчиком, а потім повернувся до коней і в 50-х роках неодноразово ставав чемпіоном країни - він переміг в більш ніж 350 заїздах.

Останні роки життя Френсіс провів на Кайманових островах (британське володіння поблизу Куби) і помер від старості, повідомила сім"я покійного. Син Френсіса Фелікс повідомив, що "вражений" кончиною свого батька.

"Френсіс був великим жокеєм, джентльменом і людиною, котра викликає симпатію у всіх на скачках", - сказав коментатор скачок Джон Мак-Крірік і пригадав, як на чемпіонаті в 1956 році лідируючий кінь Френсіса впав за 40 метрів до фінішної лінії.

"Він був першим жокеєм, який згодом став письменником. У його популярних творах знову і знову описувалися сцени з його кар"єри (жокея)", - сказав Мак-Крірік.

Першим і найбільш вдалим детективним романом письменника вважається "Фаворит" (1962), де описується життя жокея. Теми інших романів Френсіса також пов"язані зі скачками. "Смерть на іподромі", "Скачка тринадцяти", "Охота на коней", "На півголови попереду", "Дикі коні", "Ніздря в ніздрю" тощо.

У 1974 році роман Френсіса "Фаворит" був екранізований британським кінорежисером Тоні Річардсоном. Головну роль виконала знаменита британська актриса Джуді Денч.

У 1976 році в СРСР на студії "Молдова-філм" знятий художній телефільм "Фаворит".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Від старості помер відомий англійський автор детективів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі