вівторок, 19 березня 2013 13:30

Вибори мера та Київради усе ще невигідні владі - експерт

Вибори мера та Київради усе ще невигідні владі - експерт
Олег Мусій. Фото: radiosvoboda.org

На виборах в Київраду висуватимуть кандидатів не від політичних партій, а від громадських організацій. Про це на прес-конференції заявив Олег Мусій, голова Київської лікарської спілки.

"З одного боку, це піде на користь громадським організаціям і киянам. Але Молоді регіони, секта Аделаджі та ще ряд тоталітарних сект, які забезпечували перемогу Леоніду Черновецькому, вже заявили, що підуть у владу. Саме від теперішньої влади. Є загроза, що саме вони маніпулюватимуть свідомістю киян", - зауважив він.

Олег Мусій зазначив, що опозиція в Києві має 80% підтримки. Тому завдання влади - забезпечити собі хоча б 30% голосів. В цій групі знаходяться ті, хто "проти всіх", і хто не визначився. Реально, за переконанням голови лікарської спілки, діючу владу підтримує зараз не більше 7%.

"Час виборів міського голови і Київради досі не визначений. Це відбувається тому, що владі не вигідні вибори мера, адже вона втрачає контроль над містом. Як і розпуск теперішньої Київради, яка контрольована і голосує за всі ті питання, які потрібні владі", - сказав Мусій.

Він додав, що столиці необхідно об'єднати посаду голови КМДА і мера. Прийняти новий закон з пропорційно-рейтинговою системою голосування. Законодавчо регламентувати проходження процедури народної люстрації та закон про спрощене відкликання депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера та Київради усе ще невигідні владі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути