неділя, 08 серпня 2021 14:07

Велика втрата - Зеленський висловився про смерть Ройтбурда

Велика втрата - Зеленський висловився про смерть Ройтбурда
Зеленський написав, що Ройтбурд назавжди залишиться в наших серцях. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський прокоментував смерть художника Олександра Ройтбурда.

"Не стало Олександра Ройтбурда, талановитого художника, директора Одеського художнього музею. На цій посаді Олександр Анатолійович власним прикладом довів, що музей можна зробити мистецьким простором, цікавим для широкої аудиторії. Просто потрібно підходити до своєї справи з душею та не боятися експериментувати", - написав він у Facebook.

Ройтбурд не боявся експериментів і у власній творчості, додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не час з'ясовувати стосунки. Треба об'єднатися проти проросійських сил - Ройтбурд про Україну, Одесу і музей

"Його роботи сповнені любові, жаги до життя, часто – іронії і навіть самоіронії. Смерть художника – велика втрата для українського мистецтва. Але він назавжди залишиться в наших серцях, а його полотна – нашим культурним спадком", - вказав президент.

У неділю, 8 серпня, стало відомо про смерть директора Одеського художнього музею, видатного художника Олександра Ройтбурда. Останні роки життя митець мав проблеми зі здоров'ям. Проте працював, а також мріяв про створення в Одесі музею сучасного мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Велика втрата - Зеленський висловився про смерть Ройтбурда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі