неділя, 25 лютого 2018 16:20

Вандали обікрали пам'ятник Лесі Українки

  Грабіжники викрали бронзові фрагменти з пам'ятника Лесі Українки. Фото: Facebook
Грабіжники викрали бронзові фрагменти з пам'ятника Лесі Українки. Фото: Facebook

Сьогодні, 25 лютого, 147 річниця від дня народження відомої письменниці Лесі Українки. Велика кількість прихильників Лесеного слова, що прийшли на її могилу, були вражені ганебним вчинком грабіжників, які обікрали пам'ятник славетної українки.

Про це повідомив в Facebook Михайло Сидоржевський, голова Національної спілки письменників України.

Грабіжники викрали бронзові фрагменти пам'ятника поетеси.

"25 лютого – день народження Лесі Українки. Напередодні, як і в попередні роки, до її могили на Байковому цвинтарі прийшли письменники, працівники Публічної бібліотеки імені Лесі Українки, шанувальники Лесиного таланту. І буквально остовпіли, побачивши сплюндрований пам'ятник великій поетесі – від величних бронзових гірлянд, які зусібіч прикрашали пам'ятник, зосталися лиш металеві штирі", - написав голова НСПУ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яким буде Музей Революції гідності у Києві

У Національній спілці письменників України готують звернення до правоохоронців з вимогою провести негайне розслідування злочину.

"Ми також будемо звертатися до Міністерства культури з клопотанням щодо відновлення пам'ятника", - заявив Михайло Сидоржевський.

У Львові розпочнуть демонтаж 30-метрової стели Меморіалу Слави, який зазнав акту вандалізму, після чого став аварійно-небезпечним.

Зараз ви читаєте новину «Вандали обікрали пам'ятник Лесі Українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі