Ексклюзиви
неділя, 13 травня 2007 13:59

Вандали розбили колони храму в Херсонесі

Вандали пошкодили середньовічний храм "базиліка у базиліці", розташований на території Національного археологічного заповідника Херсонес Таврійський в Севастополі. Про це повідомив по телефону генеральний директор заповідника Леонід Марченко. Згідно з його словами, хулігани перекинули стародавні мармурові колони.


"Коли храм був розкопаний, археологи встановили колони на "рідні" місця, вони стояли так десятки років", - пояснив Марченко. - Падаючи, деякі колони розкололися надвоє", - повідомив директор музею. Згідно з його словами, пошкоджена також мозаїчна підлога храму. Зараз співробітники музею відновлюють зруйноване вандалами. Розмір збитків, заподіяних заповіднику, уточнюється, сказав Марченко.

Голова севастопольського Центру захисту сім"ї і дитинства "Русичі" Павло Буцай вважає, що акт вандалізму зробили "сатаністи або інші супротивники християнства". "На перекинутих колонах були вибиті зображення християнського хреста", - відзначив він.

Так звана "базіліка в базиліці" - унікальний пам"ятник, який є двома різночасними храмами: V-VI століть і IХ-Х століть. Прикрасою цього пам"ятника є мозаїчна підлога, що чудово збереглася, на якій зображені птахи, квіткові гірлянди, виноград, кавуни, гранати та інші малюнки, пише Газета.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Вандали розбили колони храму в Херсонесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі