середа, 31 березня 2021 16:33

В якому півфіналі виступить Україна на Євробаченні-2021

Організатори пісенного конкурсу Євробачення-2021 оприлюднили порядок виступів учасників у півфіналах.

Гурт Go_A, який представлятиме Україну на конкурсі цьогоріч, виступатиме в 1-му півфіналі 18 травня під номером 15. Про це повідомляють на сайті Eurovision.

У 1-му півфіналі також виступатимуть Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан та Мальта.

Автор: t.me/eurovisionua
  Країни, які будуть виступати в 1-му півфіналі
Країни, які будуть виступати в 1-му півфіналі

20 травня у 2-му півфіналі виступатимуть представники таких країн, як Сан-Марино, Естонія, Чеська Республіка, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія, Данія.

Автор: t.me/eurovisionua
  Країни, які будуть виступати в 2-му півфіналі
Країни, які будуть виступати в 2-му півфіналі

10 країн з кожного півфіналу братимуть участь у великому фіналі 22 травня. Вони приєднаються до Нідерландів як країни, що приймає Євробачення, та "Великої п'ятірки" країн-засновників пісенного конкурсу: Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії. Загалом у фіналі змагатимуться 26 країн, порядок виступів яких визначать після 2-го півфіналу.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2021 відбудеться в нідерландському місті Роттердам 18, 20 та 22 травня. У конкурсі мала взяти участь 41 країна. Європейський мовний союз відмовив в участі Білорусі через політичний характер пісні. Вірменія відмовилася від участі через те, що не змогла належно підготуватися. Тому братимуть участь 39 країн.

Український гурт Go_A буде виступати з піснею Shum.

Зараз ви читаєте новину «В якому півфіналі виступить Україна на Євробаченні-2021». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі