четвер, 12 жовтня 2017 16:07

В Україну не пустили книгу російського священика-екстреміста

В Україну не пустили книгу російського священика-екстреміста

Держкомтелерадіо не дала дозвіл на ввезення в Україну книги протоієрея російської православної церкви Всеволода Чапліна "Православие. Честный разговор". Твір вийшов у московському видавництві "АСТ" . На території нашої країни книгу Чапліна збиралось розповсюджувати київське підприємство з неспеціалізованої оптової торгівлі ТОВ "Дрес-шоу"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія як тюрма – в прокат виходить "Лагідна" Лозниці

"Експертна рада з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України знайшла в книзі Чапліна пропаганду імперіалізму, панівної релігійної конфесії, ідейного підґрунтя для повернення України у сферу впливу Росії. "У книзі некоректні висловлювання щодо інших релігійних конфесій, трапляються маніпулятивні міркування", - каже кандидат філологічних наук Віталій Довгич. - "Це видання нечесне, суцільно політтехнологічне. Книга зумисне вибудована хаотично, це розраховано на сприйняття та прийняття імперської ідеології Кремля українською молоддю".

Всеволод Чаплін протоієрей російської православної церкви відомий своїми екстремістськими поглядами. Він закликає владу РФ розпочати війну з Україною, під гаслами, що є речі важливіші за мир. Військові дії росіян в Сирії називає "священною боротьбою". Публічно заявляє і про те, що спецслужби повинні знищувати усіх росіян, які за кордоном не підтримують політику Кремля.

Зараз ви читаєте новину «В Україну не пустили книгу російського священика-екстреміста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі