Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2013 09:52

В Україні розпочалося зовнішнє назалежне оцінювання

В Україні розпочалося зовнішнє назалежне оцінювання
Фото: osvita.ua

У понеділок, 3 червня, в Україні випускники шкіл та всі бажаючі зможуть пройти зовнішнє незалежне оцінювання з хімії. В Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії; 5, 6 червня - української мови та літератури; 8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської); 10 червня - російської мови; 12, 13 червня - математики; 15 червня - географії; 17 червня - всесвітньої історії; 19, 20 червня - історії України; 22 червня - фізики; 25 червня - біології; 27 червня - світової літератури.

Цього року в зовнішньому незалежному оцінюванні візьмуть участь 322,5 тис. осіб, для яких вже підготовлено більше 1,2 млн бланків для тестування. Крім того, близько 75% пунктів тестування будуть обладнані металошукачами.

У разі поганого самопочуття в день здачі зовнішнього незалежного тестування абітурієнтам доведеться надати медичні довідки.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник нагадав бажаючим алгоритм дій, у разі, якщо вони не потрапили на іспит з поважних причин або хочуть подати апеляцію. Раніше повідомлялося про те, що в Україні в цьому році 98% зареєстрованих на ВНО абітуріентов обрали для тестування українську мову та літературу, а 61,2% - математику.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочалося зовнішнє назалежне оцінювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути