понеділок, 02 липня 2012 11:11

В Україні розпочалася вступна кампанія, яка триватиме до кінця місяця

В Україні розпочалася вступна кампанія, яка триватиме до кінця місяця
Перші результати кампанії будуть оприлюднені 1 серпня. Фото: profspilka.kiev.ua

Цього року було внесено кілька змін до порядку вступу до вищих навчальних закладів.

Так, для здобуття освіти на рівні бакалавра допускаються до участі у конкурсному відборі ті вступники, які подають сертифікати зовнішнього оцінювання з балами не нижче 124 з непрофільних предметів та не менше 140 - з профільного.

Вступники можуть подавати документи як особисто, так і в електронній формі до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей), нагадує Укрінформ.

Однак, цьогоріч приймальні комісії зобов'язані фіксувати факт подання кожної заяви у паперовому вигляді в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБПО).

Раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що з керівниками вишів, які порушуватимуть державні умови прийому до вищих навчальних закладів, розриватимуться контракти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарів "жнива": довідка вступникам та відпочиваючим коштуватиме 300 гривень

Так, прийом документів від осіб, які складатимуть вступні іспити до вишів, закінчиться 20 липня, а вступні екзамени проводитимуться з 21 по 31 липня. Прийом заяв від абітурієнтів, які мають проходити творчі конкурси (журналісти, актори, режисери, художні напрями) здійснюватиметься упродовж 16 днів - з 2 по 17 липня, а самі творчі конкурси, які проводитимуться у декілька сесій - з 10 до 31 липня.

Рейтингові списки у всіх ВНЗ мають бути оприлюднені не пізніше 12-ї години 1 серпня, а зарахування до вишів на денну форму навчання за державним замовленням - до 11 серпня, відповідно за контрактом - до 25 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія розпочнеться 2-го липня

З 2 липня у Міністерстві починає працювати оперативний штаб "Вступна кампанія 2012 року". Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечене оперативне реагування на їх звернення.

Консультаційні телефони штабу: з питань вступу до ВНЗ - (044)486-78-48, до професійно-технічних навчальних закладів - (044)279-16-56.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочалася вступна кампанія, яка триватиме до кінця місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути