субота, 29 вересня 2007 14:36

В Україні покажуть фільми улюбленого режисера Гітлера

4 жовтня в Україні почнеться прокат двох останніх фільмів великої німецької акторки й улюбленого режисера Гітлера Лені Ріфеншталь.

 На українських екранах будуть показані дві останні роботи Ріфеншталь - "Кораловий рай" і "Мрії про Африку".

Над фільмом "Кораловий рай" Лені Ріфеншталь працювала 26 років. У 71 рік вона підробила документи, видавши себе за 50-літню, одержала сертифікат дайвера і відправилася вивчати підводний світ. Прем"єру "Коралового раю", Ріфеншталь приурочила до свого сторіччя - 22 серпня 2002 року.

Фільм "Мрії про Африку" вона почала знімати ще в далекі 50-ті роки. Ріфеншталь регулярно робила експедиції в Африку, була в Судані, під час громадянської війни. Однак закінчити фільм Ріфеншталь так і невстигла. Уже після її смерті режисер-документаліст Рей Мюллер, який супроводжував Ріфеншталь під час поїздки в Африку, завершив роботу над її останньою картиною.

Лені Ріфеншталь народилася 22 серпня 1902 року в родині багатого бізнесмена. У 1926 році вона вперше знялася в кіно, а в 1931 виступила в ролі режисера, продюсера, сценариста, оператора, монтажера і ведучої акторки у своєму першому фільмі "Блакитне світло".

Коли до влади прийшли нацисти, Гітлер довірив Лені Ріфеншталь зйомки  документальних фільмів про вермахт. У 1935 році по особистому замовленню фюрера - для  демонстрації світові величі німецької нації і підготовки до завоювання Європи і Світу - Лені Ріфеншталь зняла пропагандистський фільм "Тріумф волі". А три роки потому вийшов фільм "Олімпія" про Олімпіаду 1936 року в Берліні, що прославляє фізичну силу і спритність німецької нації.

Створені в 1930-ті фільми, у тому числі "Тріумф волі" й "Олімпія", які критики відносять до шедеврів світового кінематографа, на довгі післявоєнні роки стали приводом для обвинувачення Ріфеншталь у прославлянні ідеології націонал-соціалізму.

Лені Ріфеншталь померла 8 вересня 2003 року, через два тижні після свого 101-го дня народження, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «В Україні покажуть фільми улюбленого режисера Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі