четвер, 13 червня 2013 13:35

В Україні може бути хороше кіно — Роднянський

В Україні може бути хороше кіно — Роднянський
Олександр Роднянський. Фото: ipress.ua

Україна може знімати якісне кіно світового рівня.

Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив голова журі Одеського міжнародного кінофестивалю, продюсер Олександр Роднянський.

"В Україні хороше кіно, звичайно ж, може бути. Там багато талановитих людей, і взагалі-то є певна традиція. Тут було дуже сильне й ігрове кіно, і документальне, і науково-популярне, як його тоді називали", - зазначив Роднянський.

Водночас, він нагадав, що в історії українського ігрового кіно було не все так просто, тому що довгі роки і київська студія Довженка, і Одеська кіностудія перебували під тиском комуністичного пресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люба, ти навмисно хочеш здаватися такою негарною?" – що подивитися в кіноклубах з 11 по 16 червня

"Проте на плечах традиції, історії і передусім за присутності талановитих людей, звичайно ж, хороші фільми можна робити. Я вірю в те, що усе може вийти за наявності волі, критичного розуму талановитих людей, державного чіткого підходу", - заявив продюсер, додавши, що це не просте завдання, проте здійсненне.

Крім того, говорячи про проведення чергового Одеського міжнародного кінофестивалю, Роднянський зауважив, що чекає насамперед на якісне і цікаве кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нагороди на Одеському фестивалі боротимуться фільми з Тімом Ротом, Хабенським та зіркою "Мільйонера з нетрів"

"Цілком привабливо виглядає міжнародна програма. Попри це, мені дуже цікаво переглянути й українську програму. Я ж кінематографічна людина, і мені цікаво дивитися і стежити за кінопроцесом", - зазначив продюсер.

"Якщо є цікава кінематографічна подія, якою на відстані виглядає Одеський фестиваль, то чому б у ній не взяти участі і не подивитися, зокрема, коли йдеться про країну, щодо якої в мене є особливі рефлексії, стосунки і сентименти. Я, звичайно, стежу за тим, що відбувається в українському кіно", - додав Роднянський.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може бути хороше кіно — Роднянський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі