понеділок, 12 листопада 2018 15:17

В Україні заборонили показувати фільм із Зеленським і Ярмольником

Автор: Вести
  "Кохання у великому місті-2" вже не покажуть по телебаченню
"Кохання у великому місті-2" вже не покажуть по телебаченню

Проти російського актора Леоніда Ярмольника Міністерство культури України ввело санкції.

Тому державне агентство України з питань кіно додало в список заборонених фільмів "Кохання у великому місті-2".

"Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на цей фільм. Тому фільм уже не будуть транслювати по телебаченню", - повідомила Gazeta.ua керівник прес-служби Держкіно Марія Дідик.

У фільмі актор Леонід Ярмольник зіграв роль батька головного героя Ігоря. Роль самого Ігоря зіграв український актор, комік Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 нових українських фільмів, які повинен подивитися кожен

Раніше подібна ситуація сталася з телевізійним серіалом "Свати". Держкіно також заборонило даний фільм у зв'язку з тим, що одну з провідних ролей у серіалі зіграв російський актор Федір Добронравов. Він теж потрапив до списку санкцій Мінкульту.

"Після включення одного з учасників фільму до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, Держкіно автоматично скасовує державну реєстрацію та визнає недійсними прокатні посвідчення, видані на такі фільми. Хочу зауважити, що всього на сьогодні на цій підставі скасовано державну реєстрацію 233 фільмів", - каже голова Держкіно Пилип Іллєнко.

2 вітчизняні фільми номінували на статуетки Європейської кіноакадемії. Картину Павла Острікова "Випуск 97" висунули на нагороду за найкращий короткометражний фільм.

А стрічку Бенедикта Ерлінгссона "Гірська жінка: на війні" представили в номінації "Найкраща актриса", повідомили у Європейській кіноакадемії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили показувати фільм із Зеленським і Ярмольником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі