понеділок, 05 вересня 2016 20:31

В Третьяковці заборонено виставляти українських художників, - Юрій Комельков

В Третьяковці заборонено виставляти українських художників, - Юрій Комельков
фото: Gazeta.ua

"Подякуємо стратегічній помилці Путіна. Він за півроку зміг створити 40-мільйону державу своїх недругів, - розповідає Юрій Комельков, колекціонер, власник київської галереї "Триптих".

- Хоча ще на початку 2013 все було не так. Не називатиму прізвищ. Нещодавно був за кордоном, зустрічався з деякими діячами російської культури, так званими "підписантами". В підтримку політики Путіна ніхто з них, насправді свого автографу не ставив. Просто міністр культури Росії за допомогою електронних підписів наштампували і опублікували список тих хто за. А потім вже хто обурився, хто ні. Якщо ти директор Большого театру, то зрозуміло, що через протест втратиш усе. Культруний міст між країнами був спаленний. Це була провокація на яку наші зреагували. Не треба було цього робити. Треба було розібратися, що відбулося в Росії. А не прямолінійно копіювати їх дурість" - розповідає Комельков

В Державній Третяковській галереї Москви - одному з найбільших музеїв Росії, зірвалася виставка українського художника Анатолія Криволапа.

"Все узгодив на рівні послів. Але в Третяковку наідйшов наказ не виставляти жодного художника не те що громадянина України, а навіть з українським корінням" - додає галерист.

Анатолій Криволап очолює рейтинг найуспішніших українських художників. З 2010 по 2015 рік на вітчизняних та міжнародних аукціонах було придбано 18 картин його авторства на суму $ 771 180.

Більше читайте в інтерв'ю Юрія Комелькова в наступному номері журналу "Країна" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вам що, гроші не потрібні?"

Зараз ви читаєте новину «В Третьяковці заборонено виставляти українських художників, - Юрій Комельков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі