вівторок, 24 січня 2012 16:58

У США оголосили претендентів на "Оскар"

У США оголосили претендентів на "Оскар"

Американська кіноакадемія у вівторок оголосила претендентів на золоту статуетку "Оскар" в 28 номінаціях, включаючи десять найкращих фільмів року.

Церемонія транслювалася в режимі он-лайн, номінантів оголошувала Дженіфер Лоуренс.

У списку фігурують "Артист" (The Artist) Мішеля Хазанавічуса, "Спадкоємці" (Descendants) Александра Пейна, "Хранитель часу" (Hugo) Мартіна Скорсезе, "Прислуга" (The Help) Тейта Тейлора, "Людина, яка змінила все" ( Moneyball) Беннетта Міллера, "Бойовий кінь" (War Horse) Стівена Спілберга, "Північ у Парижі" (Midnight in Paris) Вуді Аллена, "Древо життя" (Tree of Life) Терренса Маліка, "Моторошно голосно і вкрай близько" (Extremely Loud and Incredibly Close) Стівена Долдрі.

У номінанти на "Оскара" за кращу головну чоловічу роль потрапили Джордж Клуні ("Спадкоємці"), Бред Пітт ("Людина, яка змінила все"), Жан Дюжардін ("Артист"), Гері Олдмен ("Шпигун, вийди геть!" ), Деміан Бішір ("Краще життя")

"П'ятірку" кращих жіночих ролей зіграли Гленн Клос "Альберт Ноббс", Меріл Стріп ("Залізна леді"), Вайола Девіс ("Прислуга"), Мішель Вільямс ("Сім днів і ночей з Мерілін"), Руні Мара ("Дівчина з татуюванням дракона ").

На титул кращого режисера року претендують Хазанавічус, Пейн, Маллік, Аллен, а також Скорсезе, які створили стрічки, що потрапили в список кращих робіт року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Той, хто пройшов крізь вогонь" номінуватимуть на "Оскар"

У номінації на кращий оригінальний сценарій висунуті фільми "Артист", "Дівич-вечір", "Північ у Парижі", "Переділ ризику" та іранська драма "Розлучення Надера і Сімін", котрий також претендує на "Оскара" в номінації кращих фільмів іноземною мовою. В "іноземну п'ятірку" потрапили роботи кінематографістів Канади, Ізраїлю, Бельгії та Польщі.

Кращу операторську роботу академіки відзначили у фільмах "Артист", "Дівчина з татуюванням дракона", "Хранитель часу", "Дерево життя" та "Бойовий кінь".

Головна кіноцеремонія року - вручення золотих статуеток за видатні досягнення в кінематографії - відбудеться 26 лютого і буде транслюватися в прямому ефірі в 225 країнах світу, повідомила академія.

Зараз ви читаєте новину «У США оголосили претендентів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі