понеділок, 02 липня 2018 21:45

"В Росії - кров завжди в моді": київський волонтер малює викривальні карикатури
20

#FreeSentsov
Фото: Фото надане автором
Бази даних не горять. © Воланд
# Рогозін доповів: ЖОДНА РАКЕТА НІКОЛИ НЕ ВПАДЕ НА рейх!
Там русський дух
Робота Андрія Петренка

Київський волонтер Андрій Петренко малює викривальні карикатури, присвячені російській агресії. Нові роботи показали на виставці у Верховній Раді до Дня Конституції України.

"Влада в Україні недооцінює силу карикатури, - каже Андрій Петренко. - Сильний малюнок із підтекстом може бути хорошою зброєю антипропаганди. Карикатура зі змістом — дуже сильна психологічна зброя. Головний ефект — не просто усмішка, а поштовх до глибшого розуміння проблеми, а можливо — навіть до дії. Такий підтекст закладаю і в свої роботи. Невимовно тішуся, коли люди його розгадують. Або навіть бачать в роботі глибший зміст, ніж його закладав автор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Charlie Hebdo перед КС-2018 "засунув" Путіна у танк

Андрій Петренко за фахом будівельник, малює з 2013-го.
"Творчим поштовхом стали події Революції, - каже. - Дали нове розуміння життя, змінили світогляд і стали творчим поштовхом більше і краще малювати. Потім їздив у зону АТО й уважно вдивлявся в деталі того, що там відбувається. А каталізатором для творчості стала дружина. Вона сама гарно малює маслом. Іноді, коли вона сідала за роботу, я ходив і критикував. Якось кохана не витримала і відповіла: "Піди і сам щось намалюй".

Художник створив близько 300 карикатур.


Андрій Петренко - активний учасник подій Революції Гідності, волонтер у зоні бойових дій на Донбасі, учасник ГО "Музичний батальйон". Карикатури створює на тему російської агресії, ситуації в зоні бойових дій на Сході України, політичних "баталій" політиків. Малюнки викладає у соцмережах із хештегом #ВідПетренка.

Зараз ви читаєте новину «"В Росії - кров завжди в моді": київський волонтер малює викривальні карикатури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі