середа, 27 вересня 2017 21:45

В прокат вийде фільм з актором, який підтримав анексію Криму

В прокат вийде фільм з актором, який підтримав анексію Криму
У фільмі "Мир вашому дому!" зіграв актор Євген Князєв, який в 2014-му підписав лист Путіну на підтримку анексії Криму Фото: Вікіпедія

26 жовтня в український прокат виходить драма "Мир вашому дому!" режисера Володимира Лерта. У фільмі зіграв російський актор Євген Князєв, який в 2014-му серед інших підписав лист Путіну на підтримку анексії Криму.

"Мир вашому дому!" в 2012 році ще під назвою "Поминальна молитва" виграв пітчинг Держкіно, очолюваного тоді Катериною Копилової.

"Кілька фактів про фільм. Це не кіно, а, крайньому випадку, телеспектакль в Пирогово і з накрохмаленими бородами. Продюсери отримали на цей фільм за результатами другого пітчингу - ще в 2012-му, коли ще розраховували, що головну роль зіграє Ступка. оді він називався "Поминальна молитва", як п'єса Горіна. Головну роль грає Євген Князєв, російський актор. Зніматися у фільмі він почав в 2013-му, але це не завадило йому в 2014-му стати підписантом листа Путіну на підтримку анексії Криму", - пише культурна оглядачка Дарія Бадьор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестри грабують банк, щоб врятувати брата

В якості виконавця головної ролі автори фільму розглядали Богдана Ступку. Але в тому ж році актора не стало. Тому обрати Князєва. Актор у 2014 підписав заяву діячів культури на підтримку дій Путіна в Україні та Криму.

"Лист існував тільки на сайті РФ, яким ви повинні розуміти хто керує , і то прибрали. Для нас, творчої групи, це старі новини. Нам Євген Володимирович неодноразово говорив, що ніяких листів в очі не бачив і нічого не підписував. Ми цього листа теж не нашили, не знайшли його і в держслужбі України і тому дозволили нам завершити фільм", - запевняє Володимир Лерт.

Сценарій фільму був написаний Олександром Кузнєцовим та Володимиром Лєртом за п'єсою російського драматурга Григорія Горіна, що базується на книзі Шолом-Алейхема "Тев'є-молочар". Дія картини відбувається на початку ХХ століття. Тев'є-молочар живе в маленькому селі. Він бідний і вірить, що у його доньок є єдиний шанс уникнути бідності — вдале заміжжя. Тев'є приймає вигідну пропозицію від свата, але у його доньок є інший план.

"Мир вашому дому!" цьогоріч відкриє програму спеціальної події "Пролог" від кінофестивалю "Молодість", який відбудеться 21-22 жовтня цього року.

Фільм "Будинок "Слово" українського режисера Тараса Томенка, створений за підтримки Держкіно, боротиметься за звання найкращої документальної стрічки на 33-му Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «В прокат вийде фільм з актором, який підтримав анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі