Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2018 15:50

У оксфордський словник вписали нові слова, які мають знати всі

У оксфордський словник вписали нові слова, які мають знати всі
Оксфордський словник збагатили на 100 слів. Фото: Ian Nicholson/PA

У нове видання Оксфордського словника записали понад 100 слів на тему кінематографа. Багато неологізмів утворені від прізвищ відомих режисерів.

Серед них такі як Tarantinoesque (Тарантініада) або Kubrickian (Кубрікіана), які використовують для опису творчості режисерів Квентіна Тарантіно і Стенлі Кубрика, пише The Guardian.

Тарантініада характеризується "графічним і стилізованим насильством, нелінійними сюжетними лініями, сатиричними темами і гострими діалогами". Кубрікіана - це "перфекціонізм, оволодіння технічними аспектами кіновиробництва й атмосферний візуальний стиль у фільмах різних жанрів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З української абетки вилучили букву

Також у словнику з'явилися терміни Lynchian (утворено від прізвища Девіда Лінча), Spielbergian (Стівен Спілберг), Altmanesque (Роберт Олтмен), Capraesque (Френк Капра).

Команда киян розробила мобільній додаток для вивчення англійської.

Існує більше року. За цей час його завантажили понад мільйон користувачів. Проектом цікавляться освітні гіганти. Самовчитель англійської мови пропонує швидко і безкоштовно отримати базові знання для розмовної англійської. Користувач самостійно може обрати одну з 50 тем для вивчення слів або фраз.

Зараз ви читаєте новину «У оксфордський словник вписали нові слова, які мають знати всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі