середа, 18 липня 2012 12:32

В Одесі з українського фільму вирізали кінцівку з хепі-ендом

В Одесі з українського фільму вирізали кінцівку з хепі-ендом
Прес-конференція творців фільму. Фото: oiff.com.ua

Учора на Міжнародному одеському кінофестивалі відбулась прем'єра фільму "Звичайна справа" українського режисера Валентина Васяновича. Це єдина українська стрічка, яка бере участь не лише в національному конкурсі кінофестивалю, а й у міжнародній конкурсній програмі.

Стрічка розповідає про спадкового лікаря Толіка, якого вигнали з роботи за бійку з пацієнтами. Він вважає цю подію гарним знаком, аби розпочати нове життя. Тепер зможе здійснитися його мрія – стати відомим поетом. Допомагає йому в цьому друг Славік. Він втягує Толіка в низку абсурдних ситуацій, де той втрачає майже все, що мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой фільму Васяновича у 40 років усе починає спочатку

Одну з головних ролей у фільмі зіграв Віталій Лінецький: "Особисто мені наші з Тарасом Денисенком герої набагато ближче, ніж усі "супергерої". У часи, коли затребувані образи успішних бізнесменів і банкірів, зіграти двох невдах – це прекрасно", – прокоментував свою роботу Лінецький.

На запитання глядачів "Про що фільм?" режисер відповів: "Це спроба змінити своє життя. Якби герой цього не зробив, то перестав би себе поважати. Він зважується на цей крок. Але для того, щоб дійсно щось поміняти, потрібні сили. А наш герой слабкий, тому він гине".

"Це справжнє сучасне українське кіно, цей фільм може бути конкурентоспроможним в прокаті. У міжнародному конкурсі він стовідсотково може претендувати на перемогу, а в українському конкурсі переможемо ми. У нас Іллєнко", - сказав продюсер фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Володимир Філіппов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді режисери повезуть кіно по селах

На прем'єрному кінопоказі продемонстрували глядачам коротшу версію фільму, аніж ту, яку надсилали на конкурс. "У такій версії ми б теж відібрали цей фільм до конкурсної програми. Його цінність від цього не зменшується," - сказав арт-директо Одеського кінофестивалю Алік Шпилюк, член відбіркової комісії конкурсної програми.

"Ми вирізали кінцівку, бо хепі-енд здався нам фальшивим," - прокоментував режисер "Звичайної справи". У попередній версії картини Толік переживає драматичну ситуацію, одружується й пише дійсно гарні вірші, які згодом видають у збірці.

Вірші, які звучать у фільмі писав режисер Валентин Васянович, а також використали юнацькі поезії актора Тараса Денисенка.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі з українського фільму вирізали кінцівку з хепі-ендом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі