середа, 14 січня 2015 16:29

У Нью-Йорку протестують проти виступу диригента Гергієва, який підтримав анексію Криму

У Нью-Йорку протестують проти виступу диригента Гергієва, який підтримав анексію Криму
Валерій Гергієв

Проукраїнські активісти планують влаштувати акцію протесту під стінами Бруклінської академії музики, де виступатиме російський диригент Валерій Гергієв. Диригент разом з Маріїнським театром приїхав у США на гастролі, які розпочинаються сьогоні, 14 січня в Нью-Йорку. Про це повідомляє російська редакція Радіо Свобода.

Гергієв - один з тих діячів російської культури, які підписали сумнозвісний лист "на підтримку позиції президента Росії Володимира Путіна по Україні і Криму", і відтоді його виступи на Заході нерідко супроводжуються протестами.

Однією із організаторів протесту у Нью-Йорку є Валентина Бардакова. Вона закликає громадськість не відвідувати такі концерти.

"Одна з цілей акції - дати повну інформацію людям, західній публіці, про те, які це люди - музиканти, які підтримують Путіна, підписують такі ганебні листи, загальні "одобрямси" часів Радянського Союзу, а потім приїжджають сюди, на Захід, до Європи , в Америку, заробляють гроші тут. Публіка, яка приходить тут на концерт, повинна розуміти, що ці люди - лицеміри", - заявляє вона.

Валентина Бардакова живе у США близько 10-ти років. У червні минулого року вона та її чоловік у Таллінні стали жертвами побиття. На них напали російський актор Федір Добронравов та інші члени знімальної групи Станіслава Говорухіна. Кінематографісти побили сімейну пару за те, що жінка запитала у Говорухіна навіщо той підписав лист на підтримку окупації Криму.

Нагадаємо, що після того, як Гергієв підписав лист на підтримку політики Путіна було зірвано його виступ у Лондоні, де він мав диригувати Лондонським симфонічним оркестром.

Також відбувалися численні протести проти того, щоб Гергієв очолив філармонійний оркестр Мюнхена у сезоні 2015-2016. Контракт із диригентом було підписано ще у 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку протестують проти виступу диригента Гергієва, який підтримав анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі