вівторок, 16 лютого 2016 13:23

В новій книжці Роздобудько розповіла про сценарну майстерність

В новій книжці Роздобудько розповіла про сценарну майстерність
Фото: parasol-studio.com

Вже за місяць в книгарнях можна буде придбати нову книгу письменниці Ірен Роздобудько під назвою "Кіно на папері".

"В ній белетристична "методичка" з сценарної майстерності, найперший варіант сценарію спільного з Олесем Саніним "Садок вишневий", котрий через кілька років став "Поводирем" і сценарій, написаний кілька років тому для Ахтема Сейтаблаєва "Я повернусь!" про кримськотатарску жінку. Якась незвичайна виходить книжка... Дивна, проста і подекуди кумедна. Така, якої у мене ще не було", - розповіла Роздобудько.

Перша частина збірки "Кіно на папері" - белетризовані авторські рекомендації для сценаристів. Кіно створюється на папері. І ці "папери" мусять бути такими, аби прочитавши їх, режисер зрозумів: це саме те, про що він хотів говорити зі світом! Кінодраматургія – не спосіб самореалізації, а досить чітка наука, зі своїми законами. Які вони? Як зробити аби ваш сценарій продюсери прочитали в першу чергу?

В другій частині збірки – літературний синопсис сценарію "Садок вишневий…", котрий був створений в 2008 році, отримав спеціальну відзнаку Всеукраїнського конкурсу "Коронація Слова" в 2011-у та зі значними змінами став стрічкою "Поводир" режисера Олеся Саніна у 2013 році.

"Я повернусь!" – сценарій, створений для відомого режисера і актора Ахтема Сейтаблаєва задовго до анексії Криму. В ньому – епічна історія кримськотатарської дівчини від 1930-х до середини 80-х років. Героїня, всупереч випробуванням долі, все життя мріяла повернутися до рідного Криму. І повернулась. Адже те, про що мрієш – збувається, якщо ти вмієш за це боротися.

Зараз ви читаєте новину «В новій книжці Роздобудько розповіла про сценарну майстерність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі