субота, 08 серпня 2020 19:40

У Національному художньому музеї України обвалилась частина фасаду
3

Обвалився фасад музею
Фото: Олександр Ткаченко
Обвалився фасад музею
Обвалився фасад музею

Національний художній музей України у Києві тимчасово закрили для відвідувачів у зв'язку з обвалом частини портика будівлі.

Про це у Facebook повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександром Ткаченком.

"Прикро, але разом з Національним художнім музеєм повинні повідомити про тимчасове зупинення його роботи в зв'язку з обвалом портика. Питання критичне. Вже готуємо документи для виділення коштів на ремонт з резерву Кабміну. ​​Також звернемося з пропозиціями щодо фінансування ще кількох об'єктів, щоб запобігти подібним випадкам", - написав Ткаченко.

Загальна сума проекту ремонтно-реставраційних робіт Національного художнього музею становить 68 млн грн. До кінця року необхідно виділити 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерактивні фонтани Києва показали з висоти пташиного польоту

"Серед першочергових робіт: ремонт портика, який руйнується, встановлення лісів і скульптурна група "Аполлон і музи". Процедуру оформлення засобів запустимо вже з понеділка, 10 серпня. Залучимо весь необхідний ресурс, щоб найближчим часом музей став знову відкритий для відвідувачів", - пообіцяв чиновник.

Андрієвський узвіз - одне з найпопулярніших місць у Києві. Ця вулиця тягнеться лише трохи більше 700 м, але на ній компактно розташовані понад 20 пам'яток архітектури. На частину із них варто звернути особливу увагу.

Зараз ви читаєте новину «У Національному художньому музеї України обвалилась частина фасаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі