Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 12:44

У Красному Лучі закривають єдиний хлібозавод: працівників залишать без роботи

У Красному Лучі закривають єдиний хлібозавод: працівників залишать без роботи
Фото: lugansk.comments.ua

У Красному Лучі на Луганщині закривають єдиний у місті хлібозавод. Керівництво заводу пояснює — через нерентабельність та зношеність обладнання. Про звільнення близько двохсот працівників попередили відразу після новорічних вихідних - 3-го січня. 8 січня люди прийшли до міськвиконкому і вимагали не допустити ліквідації підприємства. Там хлібопекарям відповіли, що не зможуть завадити закриттю, бо завод кілька років тому приватизували.

"Ми не маємо можливості надати стільком людям роботу. Я впевнена в тому, що за модернізацією ховається просто знищення підприємства. У нас, на жаль, в Красному Лучі такі приклади вже були", - каже Марина Філіппова, Краснолуцький міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку школу віддадуть під нічний клуб

Тістовод Галина Ярошенко пропрацювала на Краснолуцькому хлібозаводі 26 років, її чоловік сім років працює там зварювальником. Родина виховує трьох дітей.

"Коли до пенсії залишається п'ять років, важко знайти роботу жінкам передпенсійного віку. Дуже переживаю. Нам мають виплатити тимчасову допомогу у розмірі двохмісячної зарплати, потім станемо в центр зайнятості", - каже Галина Ярошенко.

Окрім Красного Луча хліб із цього заводу возили у райцентр Петрівське, міста Дебальцеве та Торез. Зараз там від краснолуцького хліба відмовились, бо не вистачає техніки для транспортування хлібобулочних виробів.

Після закриття місцевого хлібозаводу в Красний Луч, де проживає 120 тисяч мешканців, возитимуть хліб за 30 км із міста Сніжне, де проживає 15 тис осіб. Решту завозитимуть за 49 км із Луганська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську 5 тисяч підприємців виступили проти податкової політики (ФОТО)

"Зараз на заводі працюють дві пічки - "Мусон" і "Футура". Випікають дві з половиною тонни продукції: батони, булки, соціальний хліб для лікарень, дитячих садків. Ще два місяці тому випікали по вісім тонн. Так, наша техніка зносилась. Потрібно вкласти багато грошей, щоб завод запрацював на повну потужність. Але викидати людей на вулицю теж не вихід. За таких сніжних зим, як у нас тепер, можуть бути перебої з постачанням. Замете дороги, хто нам його сюди з Луганська довезе?" - бідкається Галина Ярошенко.

Директора, який очолював Краснолуцький хлібозавод, після закриття переводять у Сніжне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині українську мову захищають голодуванням

Керівництво заводу попередило всіх робітників, що вони пропрацюють ще два тижні, після чого завод закриють. Майже дві сотні робітників відмовилися забирати трудові книжки і підписувати заяви.

Зараз в ситуації розбирається інспекція з праці і міська прокуратура.

 

Зараз ви читаєте новину «У Красному Лучі закривають єдиний хлібозавод: працівників залишать без роботи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути