Ексклюзиви
субота, 01 червня 2024 01:31

В Києві розпочався фестиваль документального кіно Docudays UA

В Києві розпочався фестиваль документального кіно Docudays UA
В столиці розпочався фестиваль документального кіно. Фото: Детектор Медіа

У Київському кінотеатрі "Жовтень" відбулося відкриття міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Концепція та назва цьогорічного фестивалю - "10 років триденної війни, яка триває три сторіччя", повідомляє "Радіо Свобода".

Фільми традиційно змагатимуться в конкурсах Docu/світ, Docu/Україна та Docu/Коротко.

На окрему нагороду Rights Now! номінували 10 стрічок, обраних з усіх фестивальних програм. Перемогу у цій номінації отримає кіно, що "досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найцікавіші події червня

Фестиваль відкрив фільм українсько-канадської режисерки Оксани Карпович "Мирні люди", у якому використані перехоплені телефонні розмови між російськими солдатами та їхніми сім'ями. Стрічка отримала відзнаку на 74-му Берлінському кінофестивалі.

У кожній конкурсній програмі працюватиме окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експери та експертки. Новацією фестивалю є журі Спілки кінокритиків України, яке обере власного переможця/-ницю в національному конкурсі.

Фестиваль триватиме до 9 червня. Глядачі зможуть переглянути фільми у кінотеатрі "Жовтень" та KINO42. У програмі цьогорічного фестивалю 62 фільми з 34 країн світу, з них 19 - українські.

23 травня у Києві провели 13-ту Національну музичну премію YUNA.

Нагороди вручали за досягнення у музиці 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «В Києві розпочався фестиваль документального кіно Docudays UA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі