Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 04:54

В Києві відродили кримсько-татарський фестиваль

В Києві відродили кримсько-татарський фестиваль
В Києві заново відкрився занедбаний фестиваль. Фото: РІА Новини

У столиці України відродився кримськотатарський дитячий фестиваль і одночасно конкурс юних талантів "Татли сєс". Він зник після окупації АРК Росією і після чотирьох років перерви почав нове життя у Києві

У фестивалі взяли учать близько 80 маленьких кримців з усієї України, включно з Сімферополем і Джанкоєм, повідомляє ТСН.

Уперше на конкурс приїхали кримські татари з Литви. Свою участь діти пояснювали насамперед бажанням подарувати батькам радість і привід для гордості. "Ми танцюємо для того, щоби показати людям наше свято, щоби вони дізналися про наші традиції, щоби передати емоції – щоб усе це відчув глядач і відсвяткував разом із нами", - пояснила учасниця заходу Айшіє Абаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото фестивалю світлового мистецтва у Лондоні зачарували мережу

Раніше, Львівський театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки" отримав гран-прі на IV Міжнародному Різдвяному фестивалі бетлейкових та лялькових театрів "Нябёса" у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «В Києві відродили кримсько-татарський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі