На київському книжковому виставці-ярмарку "Медвін" презентували книгу 43-річного кавового експерта Сергія Ремінного "Цікаво про каву".
До видання увійшло 77 розповідей про кофеїн у каві, як правильно молоти зерна і подавати еспрессо.
Під час презентації частували кавою по-сицилійськи. Її наливали по 30 грам у маленькі пластикові стаканчики. Туди видавлювали з лимону трохи соку.
"У каві як з чоловіками. Одні бувають мачо — це сорт робуста, а є джентльмени — це арабіка. Жінкам подобаються і ті, і інші. Тому не можна сказати, яка кава краща, - каже автор. - Робуста має удвічі більше кофеїну, тому вона міцніша. Арабіка ніжніша, має м'який смак, але вона не така виразна. Також вона більше шкідлива для шлунку - містить втричі більше кислоти. Люди, які починали вживати каву з робусти, не будуть пити арабіку. Бо від цього напою хочеться отримати яскравий смак і долю кофеїну. 52% людей п'ють каву, аби бути бадьорими".
Сергій Ремінний працював над книгою 7 років. Вона коштує 49 гривень.
Коментарі