понеділок, 14 листопада 2011 17:42

У Києві презентували 77 розповідей про каву

У Києві презентували 77 розповідей про каву

На київському книжковому виставці-ярмарку "Медвін" презентували книгу 43-річного кавового експерта Сергія Ремінного "Цікаво про каву".

До видання увійшло 77 розповідей про кофеїн у каві, як правильно молоти зерна і подавати еспрессо.

Під час презентації частували кавою по-сицилійськи. Її наливали по 30 грам у маленькі пластикові стаканчики. Туди видавлювали з лимону трохи соку.

"У каві як з чоловіками. Одні бувають мачо — це сорт робуста, а є джентльмени — це арабіка. Жінкам подобаються і ті, і інші. Тому не можна сказати, яка кава краща, - каже автор. - Робуста має удвічі більше кофеїну, тому вона міцніша. Арабіка ніжніша, має м'який смак, але вона не така виразна. Також вона більше шкідлива для шлунку - містить втричі більше кислоти. Люди, які починали вживати каву з робусти, не будуть пити арабіку. Бо від цього напою хочеться отримати яскравий смак і долю кофеїну. 52% людей п'ють каву, аби бути бадьорими".

Сергій Ремінний працював над книгою 7 років. Вона коштує 49 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентували 77 розповідей про каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі